ΟΟΣΑ: Η Ισπανία αξίζει την άνευ όρων υποστήριξη των Ευρωπαίων

ΟΟΣΑ: Η Ισπανία αξίζει την άνευ όρων υποστήριξη των Ευρωπαίων

«H Ισπανία είναι υποδειγματική, κάνει το καθήκον της με τίμημα ένα βαρύ πολιτικό κόστος», ανέφερε ο γγ του ΟΟΣΑ

ΟΟΣΑ: Η Ισπανία αξίζει την άνευ όρων υποστήριξη των Ευρωπαίων
Κατά τη διάρκεια της 22ης ιβηροαμερικανικής διήμερης συνόδου κορυφής που άρχισε σήμερα - Παρασκευή στο Καντίς στην Ισπανία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, υποστήριξε πως η Ισπανία αξίζει την άνευ όρων υποστήριξη των Ευρωπαίων.

Μιλώντας σε ένα φόρουμ επιχειρηματιών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην οποία μετέχουν περίπου είκοσι χώρες, ο Γκουρία τόνισε πως «η Ισπανία είναι υποδειγματική, κάνει το καθήκον της με τίμημα ένα βαρύ πολιτικό κόστος».
 
«Αξίζει επομένως οι Ευρωπαίοι εταίροι της να δώσουν διαβεβαιώσεις στην διεθνή αγορά ότι, στο μέτρο που η Ισπανία συνεχίζει να κάνει το καθήκον της και να αντιμετωπίζει με πολιτικό θάρρος την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα έχει την άνευ όρων υποστήριξή τους», προσέθεσε ο γγ του ΟΟΣΑ.
Κλείσιμο

Απευθυνόμενος στον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο, ανέφερε ότι «βεβαίως μπορείτε επίσης να υπολογίζεται στην αλληλεγγύη της Λατινικής Αμερικής και του ΟΟΣΑ».

Ο Ισπανός υπουργός με τη σειρά του αναφέρθηκε με έμφαση στις επώδυνες δημοσιονομικές περικοπές στην χώρα του. 

«Οι πολιτικές λιτότητες καταλήγουν να βλάπτουν όλους και ως απόδειξη αυτού βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ύφεσης που θα πλήξει όλον τον κόσμο στην Ευρώπη», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΑΕΠ της Ισπανίας θα μειωθεί κατά 1,4% το 2012 και αυτό του συνόλου της ευρωζώνης κατά 0,4%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης