NYT για Βαξεβάνη: «Η Ελλάδα συνέλαβε τον αγγελιοφόρο»

NYT για Βαξεβάνη: «Η Ελλάδα συνέλαβε τον αγγελιοφόρο»

Για «απραξία- σκάνδαλο» και για «επιλεκτική και εκδικητική δίωξη» κάνουν λόγο οι New York Times με αφορμή τη σύλληψη Βαξεβάνη...

NYT για Βαξεβάνη: «Η Ελλάδα συνέλαβε τον αγγελιοφόρο»
«Η Ελλάδα συνέλαβε τον αγγελιαφόρο» είναι ο τίτλος του σημερινού editorial των New York Times. Στο κείμενο ο αρθρογράφος εξαπολύει επίθεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, με αφορμή τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Η αργή ελληνική δικαιοσύνη έδρασε πολύ γρήγορα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συγκρίνει την εικόνα με το ότι επί δύο χρόνια οι ελληνικές αρχές είχαν τη συγκεκριμένη λίστα και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να εντοπίσουν τυχόν φοροδιαφυγή των όσων περιλαμβάνονται σε αυτήν. Αν και οι λογαρισμοί είναι νόμιμοι, άρα δεν συνιστούν από μόνοι τους τεκμήριο παράβασης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές ως υλικό προκειμένου να ελεγχθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής». 

Οι New York Times αναφέρουν πως παρά το ότι η δημοσιοποίηση της λίστας έχει φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς πολιτικούς, «ο μόνος στον οποίο μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες είναι ο δημοσιογράφος!». 

Τέλος γίνεται λόγος για «απραξία- σκάνδαλο» και για «επιλεκτική και εκδικητική δίωξη».

 «Οι Έλληνες πολιτικοί ήταν επονείδιστα γρήγοροι όταν αφαίρεσαν κοινωνικές υπηρεσίες από τα φτωχά και ευάλωτα στρώματα πολιτών και είναι επονείδιστα αργοί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των πλουσίων και των ανθρώπων με γνωριμίες. Η εκλεγμένη ηγεσία της Ελλάδας πρέπει να δείξει περισσότερη επιμέλεια στο να ερευνά υποθέσεις φοροδιαφυγής και λιγότερη στο να διώκει δημοσιογράφους», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης