Γκάνα: Eλεύθερα θα αφεθούν τα μέλη αργεντίνικου πλοίου

Γκάνα: Eλεύθερα θα αφεθούν τα μέλη αργεντίνικου πλοίου

Τα μέλη του πληρώματος ενός ναυτικού εκπαιδευτικού πλοίου της Αργεντινής που είχε περιοριστεί στην Γκάνα, είναι πλέον ελεύθερα 

Κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά ΗΠΑ και Ρωσία
Γκάνα: Eλεύθερα θα αφεθούν τα μέλη αργεντίνικου πλοίου
Τα μέλη του πληρώματος ενός ναυτικού εκπαιδευτικού πλοίου της Αργεντινής που είχε περιοριστεί στην Γκάνα, είναι πλέον ελεύθερα να γυρίσουν στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε την Κυριακή κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας.

Το πλοίο ARA LIbertad και το πλήρωμά του είχαν τεθεί υπό περιορισμό από την Γκάνα στο λιμάνι Τέμα, από τις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που κέρδισε η εταιρεία NML Capital Ltd, σε μια διαμάχη η οποία προκάλεσε ένταση των σχέσεων μεταξύ της χώρας της Δυτικής Αφρικής και της Αργεντινής.
Κλείσιμο

"Τα μέλη του πληρώματος είναι ελεύθερα να φύγουν από τη χώρα αφού πρώτα καθοριστεί ότι πληρούν τους μεταναστευτικούς όρους" δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η NML, μια θυγατρική της εταιρείας επενδύσεων Elliott Management, είχε ανακοινώσει ότι το πλήρωμα θα αφεθεί ελεύθερο μόνο εάν η Αργεντινή συμφωνήσει να πληρώσει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Αργεντινή αθέτησε να καταβάλλει ένα χρέος που είχε 10 χρόνια πριν και αντιμετωπίζει πλέον μια σειρά από μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, έδωσε διαταγή το Σάββατο, οι 326 ναυτικοί που κρατούνταν στο πλοίο να το εκκενώσουν -αφήνοντας πίσω μόνο τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος- υποστηρίζοντας ότι καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, όταν σύμφωνα με την απόφαση ενός δικαστή, απαγορεύτηκαν οι παραδόσεις καυσίμων που απαιτούνταν για τη λειτουργία των υδραυλικών του πλοίου και του εξοπλισμού εκτάκτου ανάγκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης