Τουλάχιστον 15 νεκροί στη Συρία, ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Τουλάχιστον 15 νεκροί στη Συρία, ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Τουλάχιστον 15 πολίτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε ο συριακός στρατός εναντίον της πόλης Σαλκίν στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας

Τουλάχιστον 15 νεκροί στη Συρία, ανάμεσά τους πέντε παιδιά
Τουλάχιστον 15 πολίτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε ο συριακός στρατός εναντίον της πόλης Σαλκίν στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος έπληξε με πυραύλους κτίρια της Σαλκίν», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης αυτής Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι πτώματα βρίσκονται στα ερείπια των κτιρίων.

Βίντεο που ανήρτησαν ακτιβιστές στο διαδίκτυο δείχνουν απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εργάζονται για την πτώση του καθεστώτος της Δαμασκού χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα χημικά όπλα, όπως έκαναν και με το Ιράκ.

Ωστόσο, ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Μαγιαντίν της Βηρυτού, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα, δεν ξεκαθαρίζει εάν το καθεστώς 'Ασαντ έχει στην κατοχή του χημικά όπλα.

«Το θέμα των χημικών όπλων είναι μια επινόηση της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Μουάλεμ, ο οποίος έδωσε τη συνέντευξη από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Αυτά τα χημικά όπλα, εάν υπάρχουν, επαναλαμβάνω, εάν υπάρχουν, πώς είναι δυνατό να τα χρησιμοποιήσουμε κατά του ίδιου του λαού μας;», τόνισε.

«'Ομως, αυτό δε σημαίνει ότι η Συρία διαθέτει χημικά όπλα ή ότι έχει την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά κατά του λαού της. Είναι μια ουτοπία που επινόησαν οι ΗΠΑ για να εξαπολύσουν επιχείρηση κατά της Συρίας όπως έπραξαν στο Ιράκ», υπογράμμισε ο σύρος υπουργός.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Λίον Πανέτα δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση μετακίνησε τα χημικά όπλα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, το εκατοντάδων τόννων χημικό οπλοστάσιο αυτό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και είναι το σημαντικότερο στη Μέση Ανατολή.

Το συριακό καθεστώς παραδέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι διαθέτει χημικά όπλα και απείλησε να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση δυτικής στρατιωτικής επέμβασης, αλλά ποτέ κατά του λαού.

Οι αντάρτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει μεταφέρει ορισμένα από τα όπλα αυτά στα σύνορα.

Εξάλλου, αντάρτες δήλωσαν ότι συνέλαβαν πέντε υεμενίτες αξιωματικούς στο Χαλέπι, οι οποίοι μάχονταν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης