Κορύφωση αντι-ιαπωνικών διαδηλώσεων στην Κίνα

Κορύφωση αντι-ιαπωνικών διαδηλώσεων στην Κίνα

Η Ιαπωνία διακόπτει προσωρινά την λειτουργία εργοστασίων της που εδρεύουν στην Κίνα, την ίδια ώρα που κορυφώνονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα κατά της ιαπωνικής στάσης σε σχέση με τα διαφιλονικούμενα νησιά...

Κορύφωση αντι-ιαπωνικών διαδηλώσεων στην Κίνα
Χιλιάδες διαδηλωτές στην Κίνα συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίες κατά της Ιαπωνίας για τη στάση της σε σχέση με τα διαφιλονικούμενα νησιά ενώ ταυτόχρονα συνέπεσε και ο εορτασμός της επετείου της ιαπωνικής εισβολής, στην χώρα τους, το 1930.

Κατά το «περιστατικό Μουκντέν» όπως είναι γνωστό, Ιάπωνες στρατιώτες ανατίναξαν στις 18 Σεπτεμβρίου 1931 σιδηροδρομικό σταθμό στην Μαντζουρία, χρησιμοποιώντας τη «δράση» ως πρόσχημα για να πάρουν τον έλεγχο ολόκληρης βορειοανατολικής επαρχίας.

Κλείσιμο
Πολλοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν στα χέρια τους σημαίες της Κίνας και πορτρέτα του Μάο Τσετούνγκ, «πιέζοντας» την ηγεσία τους να σταθεί στο ύψος των –ιστορικών- περιστάσεων.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή παντού, καθώς στις ταραχές και οι εντάσεις, ακόμα και μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δεν έχει μπει τελεία, τονίζεται στο AsiaOne.

Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης, πολλά ιαπωνικά εργοστάσια που εδρεύουν στην Κίνα διέκοψαν τη λειτουργία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης