"Ο Ισημερινός έχει απαράδεκτη άποψη για το σουηδικό δικαστικό σύστημα"

"Ο Ισημερινός έχει απαράδεκτη άποψη για το σουηδικό δικαστικό σύστημα"

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, εξέφρασε σήμερα - Σάββατο την αγανάκτησή του για την άποψη που έχει ο Ισημερινός για το δικαστικό σύστημα...

Η μορφίνη μπορεί να εξαπλώσει τον καρκίνο
"Ο Ισημερινός έχει απαράδεκτη άποψη για το σουηδικό δικαστικό σύστημα"
Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, εξέφρασε σήμερα - Σάββατο την αγανάκτησή του για την άποψη που έχει ο Ισημερινός για το δικαστικό σύστημα της χώρας του, μετά την απόφαση του Κίτο να προσφέρει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Είναι φυσικά απαράδεκτη», δήλωσε ο Ράινφελντ στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη από το Κίτο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνιο, είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του θα χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ κυρίως για το φόβο ότι στη Σουηδία δεν θα γίνει σεβαστό το δικαίωμά του στην υπεράσπιση.
Κλείσιμο

«Συμφωνώ με αυτό που δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ», πρόσθεσε ο σουηδός πρωθυπουργός, ο οποίος μιλά σπάνια για διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών είχε σημειώσει ότι η χώρα του σκοπεύει «να περιμένει να δει τι θα συμβεί», παρά να προσπαθήσει να επιταχύνει την έκδοση του Ασάνζ με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Μπιλτ απέρριψε τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Σουηδία σκοπεύει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον ιδρυτή του WikiLeaks για να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία. «Το δικαστικό σύστημα στη Σουηδία είναι ανεξάρτητο», υπογράμμισε ο Μπιλτ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης