Συρία: Άρματα μάχης σφυροκόπησαν τη συνοικία Μουανταμίγια

Συρία: Άρματα μάχης σφυροκόπησαν τη συνοικία Μουανταμίγια

Άρματα μάχης του συριακού στρατού βάλλουν με τα πυροβόλα τους εναντίον της συνοικίας Μουανταμίγια της Δαμασκού

Συρία: Άρματα μάχης σφυροκόπησαν τη συνοικία Μουανταμίγια
Άρματα μάχης του συριακού στρατού βάλλουν με τα πυροβόλα τους εναντίον της συνοικίας Μουανταμίγια της Δαμασκού σήμερα Δευτέρα και υπάρχουν ήδη τουλάχιστον τρεις νεκροί και 20 τραυματίες, είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην περιοχή.

«Η επίθεση άρχισε στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Άρματα μάχης εστάλησαν από την αεροπορική βάση αλ Μέζε και από την Ταξιαρχία 555 από την Σομάρια και πλέον έχουν περικυκλώσει σχεδόν εντελώς την Μουανταμίγια», είπε ένας ακτιβιστής, ο Χάγια.

Κλείσιμο
Οι αντάρτες είχαν απωθήσει σε τουλάχιστον μία περίπτωση την προσπάθεια μιας ίλης αρμάτων μάχης να μπει στη νοτιοδυτική αυτή συνοικία της πρωτεύουσας, είπε ο ίδιος.

Συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην Μουανταμίγια στα τέλη του Ιουλίου έπειτα από μια διήμερη επιχείρηση, στην διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πάνω από 120 άνθρωποι, σύμφωνα με κατοίκους και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Αλλά κατόπιν, όπως και σε άλλες περιοχές της Δαμασκού, οι αντάρτες άρχισαν να ανακτούν τον έλεγχο, καθώς ο στρατός αποσύρθηκε για να εκτελέσει άλλες αποστολές.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αντεπιτέθηκαν εναντίον των ανταρτών που είχαν καταλάβει τμήματα της πρωτεύουσας έπειτα από τη βομβιστική επίθεση της 18ης Ιουλίου στην οποία έχασαν τη ζωή τους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Ο στρατός εξακολουθεί επίσης να μάχεται για να ανακτήσει τον έλεγχο στο Χαλέπι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης