Ο Tony Nicklinson ζητά να τον αφήσουν να πεθάνει…

Ο Tony Nicklinson ζητά να τον αφήσουν να πεθάνει…

Ο συγκλονιστικός αγώνας ενός 58χρονου που έμεινε παράλυτος μετά από εγκεφαλικό που υπέστη στην Ελλάδα…

Ο Tony Nicklinson ζητά να τον αφήσουν να πεθάνει…
Ο Tony Nicklinson έμεινε παράλυτος μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ελλάδα, το 2005.

Ο 58χρονος που είναι παράλυτος από τον λαιμό και κάτω, μπορεί να επικοινωνήσει μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του. Μόλις είδε τη σοβαρότητα της κατάστασής του ζήτησε από το Ανώτερο Δικαστήριο το δικαίωμα για ευθανασία. Επτά χρόνια μετά έμαθε ότι το αίτημα του απορρίφθηκε. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ξέσπασε σε κλάματα.

Η υπόθεση του αποτέλεσε πρόκληση για τους δικαστές που ασχολούνται με υποθέσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη Βρετανία και την Ουαλία. Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης είναι ότι ο άντρας λόγω των κινητικών του προβλημάτων δεν μπορεί να κάνει μόνος του την θανατηφόρα ένεση και αν οι γιατροί του κάνουν την ένεση θα διωχθούν για ανθρωποκτονία, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που ο ίδιος το επιθυμεί.

Με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος που έχει τοποθετηθεί στον υπολογιστή του 58χρονου άντρα , το οποίο ανιχνεύει τις κινήσεις των ματιών του και τις μετατρέπει σε αλφάβητο, η επικοινωνία του με τους ανθρώπους γίνεται πιο εύκολη.

Έτσι ο άτυχος άνδρας έκανε και το πρώτο του tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές θα έπρεπε να με αντιμετωπίσουν όπως πραγματικά είμαι, απολύτως δυστυχισμένος. Αισθάνομαι αδύναμος, καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου. Οι δικαστές θα έπρεπε να σέβονται το δικαίωμα για έναν αξιοπρεπή θάνατο. Με καταδικάζουν σε μια ζωή δυστυχισμένη».
Κλείσιμο

Να σημειωθεί ότι μέσα από το διαδίκτυο καλεί τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση για αλλαγή του νομικού πλαισίου που αφορά το δικαίωμα στην ευθανασία, κάτι που ζητούν και άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται στην κατάσταση του Tony Nicklinson.

Ο Tony Nicklinson έχει στο πλευρό του τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του. Ο δικαστικός του αγώνας έχει ήδη διαρκέσει δύο χρόνια και αναμένεται να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης