H Βαλερί… τιτιβίζει ξανά

H Βαλερί… τιτιβίζει ξανά

Η σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ άρχισε και πάλι να στέλνει μηνύματα στο Twitter – Το είχε … κόψει μετά το σάλο που είχε προκαλέσει το τελευταίο της μήνυμα συμπαράστασης στον πολιτικό αντίπαλο της πρώην συντρόφου του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ

H Βαλερί… τιτιβίζει ξανά
Την πίπα της ειρήνης καπνίζουν η πρώην και νυν σύντροφος του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, παραμερίζοντας ,έστω και προσωρινά, μικρότητες και προσωπικά συμφέροντα. Η Βαλερί Τριερβιλέρ άρχισε και πάλι να επιδίδεται στο αγαπημένο της …σπορ, να στέλνει δηλαδή μηνύματα στο Twitter: “Όλα πάνε πολύ καλά αγαπητοί φίλοι μου», ήταν το πρώτο της «τιτίβισμα» μετά από το περιβόητο μήνυμα συμπαράστασης (12 Ιουνίου) στον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter που έφερε τα πάνω- κάτω στα Ηλύσια Πεδία.

Πάντως, η «λευκή σημαία» που έχει υψωθεί τώρα στο προεδρικό μέγαρο δείχνει ότι αποκλιμακώνεται το τεταμένο κλίμα( μέχρι πότε είναι το ερώτημα) ανάμεσα στην Σεγκολέν , σύντροφο του Ολάντ επί 30 συναπτά έτη και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του και την ανύμφευτη «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας , Βαλερί Τριερβιλέρ. To mea culpa της 47χρονης δημοσιογράφου για το ιντερνετικό- δολοφονικό χαστούκι στην Ρουαγιάλ κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας αλλά και ο πιο διακριτικός ρόλος που έχει υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες μετά τις φωνές που της έβαλε ο Ολάντ , δεν φαίνεται να πείθουν τα γαλλικά ΜΜΕ ότι η κόντρα των δύο γυναικών αποτελεί παρελθόν.

«Το δηλητήριο της ζήλειας», είναι ο τίτλος του περιοδικού «L’ Express” που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στα περίπτερα απεικονίζοντας στο εξώφυλλο την πρώην και τη νυν σύντροφο του Γάλλου προέδρου. Η Βαλερί , πάντως, έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου της Πρώτης Κυρίας. Η «πέτρα» του σκανδάλου στα Ηλύσια Πεδία , που λατρεύει την δημοσιότητα και θάμπωσε τον Λευκό Οίκο με την χάρη και τις γόβες- κοθόρνους της , αποφεύγει το τελευταίο διάστημα να δίνει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ . Για την εφημερίδα «Liberation», ήταν καταλυτική η απόφαση του Φρανσουά Ολάντ να σπάσει το σπυρί, να μιλήσει την 14η Ιουλίου, να ελευθερωθεί από αυτή την ιστορία του «τιτιβίσματος» που τον ενόχλησε πολύ .
Κλείσιμο

Όπως υποστηρίζουν οι στενοί συνεργάτες του, αν και ο Γάλλος πρόεδρος είναι αλλεργικός στην δημοσιοποίηση των προσωπικών του θεμάτων , έπρεπε να βάλει τέλος στις φημολογίες κλείνοντας το… στόμα των επικριτών . «Θεωρώ ότι τα ιδιωτικά ζητήματα πρέπει να λύνονται ιδιωτικά . Το είπα στους δικούς μου ανθρώπους», δήλωσε την Ημέρα της Βαστίλης. Το γεγονός ότι εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας εξακολουθούν να ασχολούνται με το «Ντάλλας» στα Ηλύσια Πεδία δικαιολογείται ως ένα βαθμό μετά τις δηλώσεις - βόμβα του μεγαλύτερου γιου του Ολάντ , Τομά, που ,μαρτυρούν ότι τα παιδιά του Γάλλου προέδρου έχουν κηρύξει «ανοιχτό» πόλεμο με τη νυν σύντροφο του πατέρα τους .

Ο διοπτροφόρος Τομά, δηλώνοντας στο περιοδικό “Le Point” ότι αυτός και τα αδέρφιά του δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστή την Βαλερί κι ότι η «πρώτη κυρία» διέλυσε την δημόσια εικόνα του πατέρα τους, αφήνει να εννοηθεί ότι υποβόσκει η κόντρα Βαλερί - Σεγκολέν. «Η Βαλερί είναι φορέας αστάθειας πλέον. Είτε θα είναι δημοσιογράφος είτε θα έχει γραφείο στο Προεδρικό Μέγαρο», είχε πει ο Τομά Ολάντ βάζοντας στην… θέση της την «Πρώτη Κυρία». Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως η ανύμφευτη «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας εξακολουθεί να είναι μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα έτοιμη να εκραγεί απειλώντας το προφίλ του κανονικού προέδρου . Η ίδια πάντως, έδωσε την υπόσχεση πως θα φρόνιμη, πιο διακριτική στο μέλλον όταν θα χρησιμοποιεί το λογαριασμό της στο Twitter. Μέχρι στιγμής, πάντως, δείχνει να τα καταφέρνει. Εξάλλου, η επίπληξη του Ολάντ ήταν τέτοια που μάλλον δεν της άφησε και πολλά περιθώρια. Μετά την γκάφα της Βαλερί στο Twitter όπου υποστήριξε προκλητικά τον Σοσιαλιστή αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ , αποφάσισε να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις της γίνονται στα …κλεφτά.

Στις 5 Ιουλίου, η σύντροφος του Γάλλου προέδρου επισκέφθηκε ένα ίδρυμα για ανάπηρα παιδιά στην περιοχή του Καλέ και εν συνεχεία απόλαυσε τον καφέ της σε μπιστρό της περιοχής. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την επίσκεψη ύστερα από πέντε ημέρες. «Η Βαλερί επιδιώκει την διακριτικότητα . Είναι η επιθυμία της», γράφει η Liberation. Πάντως, η ζήλια της πρώην για την νυν που εκφράστηκε με άκομψο τρόπο κατά την διάρκεια των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία , κατάφερε πλήγμα στην εικόνα του Φρανσουά Ολάντ.

Δημοσκόπηση του Ιfop για λογαριασμό του Paris Match δείχνει ότι, μέσα σ’ ένα μήνα η δημοτικότητα του Ολάντ απώλεσε επτά μονάδες. Τον Ιούνιο, είχε φθάσει το 63% ενώ τον Ιούλιο ολίσθησε στο 56%. Από την πλευρά του, πάντως, ο ένοικος των Ηλυσίων αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις με την “γυναίκα της ζωής του”, όπως την είχε αποκαλέσει στο παρελθόν. Στο πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο και στη συνάντηση με την Βασίλισσα Ελισάβετ , εκείνη δεν τον ακολούθησε. Δεν ήταν παρούσα ούτε στην πόλη Ρεμ όπου συναντήθηκαν ο Φρανσουά Ολάντ και η Ανγκέλα Μέρκελ για τα πενήντα χρόνια της γερμανογαλλικής φιλίας. «Που θα φθάσει το οικογενειακό δράμα», αναρωτιούνται τα γαλλικά ΜΜΕ. Ο χρόνος θα δείξει…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης