Οι γυναίκες τα μεγάλα θύματα της βίας στο Μεξικό

Οι γυναίκες τα μεγάλα θύματα της βίας στο Μεξικό

Χιλιάδες γυναίκες βιάζονται και θανατώνονται στο Μεξικό, όπου η βία και η έλλειψη αποτελεσματικού εθνικού δικαστικού συστήματος

Ηρωίνη έψαχναν, χασίς βρήκαν
Οι γυναίκες τα μεγάλα θύματα της βίας στο Μεξικό
Χιλιάδες γυναίκες βιάζονται και θανατώνονται στο Μεξικό, όπου η βία και η έλλειψη αποτελεσματικού εθνικού δικαστικού συστήματος, επιδεινώνει τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών, σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.

«Η κατάσταση των δικαιωμάτων των γυναικών στο Μεξικό είναι ανησυχητική», δήλωσε ο Ρούπερτ Κνόξ μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας στο Μεξικό.
Κλείσιμο

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες, όχι μόνο αύξησης των εγκλημάτων κατά των γυναικών, αλλά και μιας συνεχιζόμενης έλλειψης αποτελεσματικής της δικαιοσύνης, στη διερεύνηση των εγκλημάτων».

Οι περισσότερες από τις 130 γυναίκες που σκοτώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2012, ήταν στην πολιτεία της Τσιουάουα.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι εισαγγελικές αρχές στο Μεξικό έχουν λάβει 14.829 καταγγελίες για βιασμούς το 2009, αλλά μόλις οι 2.795 οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

«Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν διερευνώνται αποτελεσματικά, ενώ και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των επιζώντων, είναι ανεπαρκή»» αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία .

Μεταξύ της περιόδου 1985-2009 αναφέρθηκαν 34.000 νεκρές γυναίκες, ενώ μόνο το 2010 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 2.418.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση του Μεξικού απέτυχε στην προστασία των γυναικών όπως απέτυχε και στην προστασία από τις διακρίσεις λόγω φύλου και στις απειλές-επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης