Ο Τσίπρας στο επίκεντρο του βελγικού Τύπου

Ο Τσίπρας στο επίκεντρο του βελγικού Τύπου

Εκτενείς αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας και ειδικότερα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κάνει σήμερα ο βελγικός Τύπος...

Ο Τσίπρας στο επίκεντρο του βελγικού Τύπου
Εκτενείς αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας και ειδικότερα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κάνει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Η εφημερίδα «L'echo» σε άρθρο με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: ο άνθρωπος που θέλει να κάνει κοροϊδευτικές γκριμάτσες στους πιστωτές της Ελλάδας» αναφέρει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ευθέως τις συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Σαν τον Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη, ο αρχηγός της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς αφέθηκε στο μοναδικό λυρισμό των ανδρών που έχουν την αίσθηση ότι δημιουργούν ιστορία», σχολιάζει το άρθρο.
Κλείσιμο

«Η στιγμή αξίζει την προσοχή μας», παρατηρεί η εφημερίδα, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε βουλευτικές εκλογές και την ευθύνη να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Μια αποστολή σχεδόν ανέφικτη. Και μάλλον θεωρητική, αφού ο άνθρωπος είναι ανελαστικός», παρατηρεί η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «αρνείται να συνεργαστεί με τα κόμματα τα οποία στηρίζουν τη θεραπεία λιτότητας».

Η εφημερίδα «Le soir» με τίτλο «Ο ισχυρός Τσίπρας στερείται πλειοψηφίας» και υπέρτιτλο «Οι ριζοσπαστικές του θέσεις τον απομονώνουν» αναφέρεται στην απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τους Βενιζέλο και Σαμαρά να ακυρώσουν τη δέσμευσή τους για πολιτική λιτότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης