Χ. Κλίντον: Οι ΗΠΑ προστατεύουν τις μειονότητες

Χ. Κλίντον: Οι ΗΠΑ προστατεύουν τις μειονότητες

«Βαθύτατα πληγωμένη» από τις κατηγορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προκατειλημμένες εναντίον των μουσουλμάνων δήλωσε

Συγκρούσεις ανταρτών με το σαουδαραβικό στρατό στην Υεμένη
Χ. Κλίντον: Οι ΗΠΑ προστατεύουν τις μειονότητες
«Βαθύτατα πληγωμένη» από τις κατηγορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προκατειλημμένες εναντίον των μουσουλμάνων δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι η χώρα της προστατεύει τις μειονότητες.

Ερωτηθείσα σε φόρουμ στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, για την άποψη ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με το Ισλάμ, η κ. Κλίντον απάντησε: «Αυτό με πληγώνει πολύ. Είναι λυπηρό να το ακούω και λυπάμαι βαθιά που κάποιοι σκέφτονται έτσι και προωθούν αυτήν την ιδέα».

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «αυτοάμυνα» τον πόλεμο που διεξάγουν οι ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία, από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, και τόνισε πως οι εξτρεμιστές έχουν διαστρεβλώσει τη διδασκαλία του Ισλάμ.

«Υπάρχουν διακρίσεις και προκαταλήψεις στις ΗΠΑ όπως σε κάθε κοινωνία και χώρα του κόσμου; Δυστυχώς ναι. Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει», είπε η Χίλαρι Κλίντον. «Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διακρίσεις εναντίον ανθρώπων, θρησκειών, εθνοτήτων και φυλών. Όμως θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να επιτίθενται εναντίον των ΗΠΑ», μιλώντας για διακρίσεις, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης