Ολάντ «βλέπουν» οι Γάλλοι

Ολάντ «βλέπουν» οι Γάλλοι

«Κακό πρόεδρο, αλλά εξαιρετικό υποψήφιο» χαρακτηρίζει ο επικρατέστερος νέος κάτοικος των Ηλυσίων Πεδίων, τον απερχόμενο...

Ολάντ «βλέπουν» οι Γάλλοι
Η κρίσιμη ώρα για τη Γαλλία έφτασε. Η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του 7ου προέδρου της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.


Παρά την απαγόρευση δημοσίευσης εκτιμήσεων ψήφου «κοινή» πεποίθηση αποτελεί η επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ, αν και μέχρι την ύστατη ώρα οι επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα εξακολουθούν να υφίστανται.
Κλείσιμο

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει επιλέξει πλέον το ρόλο του αουτσάιντερ διαμηνύοντας πως εξακολουθεί να ελπίζει πως το αποτέλεσμα θα τον φέρει και πάλι στο Ελιζέ.

Μετά από μια μακρά και σκληρή προεκλογική περίοδο με τη Μαρίν Λε Πεν να ανατρέπει τα προγνωστικά στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 22 Απριλίου, οι συζητήσεις στα καφέ και το Μετρό του Παρισιού στρέφονται γύρω από την «τελική μάχη», με τον Φρανσουά Ολάντ να εμφανίζεται –τουλάχιστον στα προγνωστικά των Παριζιάνων - ως ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται ήδη στην εκλογική του περιφέρεια στην Τουλ της κεντρικής Γαλλίας αισιόδοξος για την επικράτησή του αλλά και ρεαλιστής. Ο ίδιος άλλωστε δεν υποτιμά τον Νικολά Σαρκοζί έχοντας δηλώσει για τον πολιτικό του αντίπαλο πως «είναι ένας κακός Πρόεδρος, αλλά ένας εξαιρετικός υποψήφιος».  Στο ίδιο μήκος και ο κύριος Πιερ Μοσκοβισί, υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία του Φρανσουά Ολάντ ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής: «πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα».

«Μόνος εναντίων όλων», έπειτα και από την ανακοίνωση του κεντρώου Φρανσουά Μπαιρού πως θα ψηφίσει τον κύριο Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί  παρέμεινε στο σπίτι του στο 17ο διαμέρισμα των Παρισίων για «ανάπαυση» και το μεσημέρι της Κυριακής θα ψηφίσει στο 16ο διαμέρισμα σε εκλογικό κέντρο στη μπουλβάρ Μουρά. Έπειτα θα περιμένει τα αποτελέσματα από το γραφείο του στο Μέγαρο του Ελιζέ, ελπίζοντας σε έναν πραγματικό «άθλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης