Τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Κατηγορίες πως οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

Τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στη Συρία
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σήμερα της Χομς, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας. Την ίδια ώρα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι οι αρχές απέτρεψαν τη διείσδυση στην περιοχή Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, "τρομοκρατών" από τη γειτονική Τουρκία.

Οι αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανακοίνωσαν την Δευτέρα το σφοδρό βομβαρδισμό από τον συριακό στρατό της συνοικίας Χαλντιγέ της Χομς, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, όπως και το βομβαρδισμό των συνοικιών Μπαμπ Χουντ και Χαμιντιγέ, όπως και της παλιάς πόλης της Χομς.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε άλλη συνοικία της πόλης, την Ουαρσέ, πέντε άμαχοι τραυματίστηκαν σοβαρά από βλήματα όλμου, ενώ το Παρατηρητήριο ανέφερε βομβαρδισμούς και στις συνοικίες Μπαμπ Σμπάα, Σαφσάφα και Μπαμπ Ντρέιμπ.

Την ίδια ώρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν παράνομη είσοδο "τρομοκρατών" στην περιοχή Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, από τη γειτονική Τουρκία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
"Οι αρχές απέτρεψαν σήμερα απόπειρα διείσδυσης μιας ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας στην περιοχή Νταρκούς και την πόλη Σαλκίν από την Τουρκία", διευκρίνισε το Sana. Οι μεθοριακοί φρουροί αντήλλαξαν πυροβολισμούς με την ομάδα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν αριθμό "τρομοκρατών", ενώ οι άλλοι διέφυγαν προς την Τουρκία, πρόσθεσε το πρακτορείο.

"Οι τουρκικές ιατρικές ομάδες προχώρησαν στην περισυλλογή των νεκρών και των τραυματιών", πρόσθεσε το Sana, σημειώνοντας ότι οι συριακές αρχές "κατέσχεσαν τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες κατά τη διαφυγή τους".

Κλείσιμο
Βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί τα στρατεύματα του καθεστώτος ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Συγκεκριμένα σφοδροί ήταν οι βομβαρδισμοί στην κεντρική επαρχία Χάμα, όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή αλ-Χαμαντίγια, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Στην επαρχία Ιντλέμπ, ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι άντρες του τακτικού στρατού προχώρησαν σε συλλήψεις. Σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, η κατάσταση είναι «ιδιαίτερα τεταμένη», μετά τις ολονύχτιες συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και λιποτάκτες.

Πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες σε επιχειρήσεις σύλληψης ή σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον πόλεων.

Μαρτυρίες από κατοίκους περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ αναφέρουν πως στρατιώτες και παραστρατιωτικοί ανάγκασαν αμάχους να προχωρούν μπροστά τους όταν εισέβαλαν σε συνοικίες διαφόρων πόλεων.

Επίσης πολλοί κάτοικοι δήλωσαν πως τα κυβερνητικά στρατεύματα ανεβάζουν παιδιά πάνω στα άρματα μάχης ή μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρουν άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης