Ελισάβετ ΙΙ, η «αιώνια» Βασίλισσα

Ελισάβετ ΙΙ, η «αιώνια» Βασίλισσα

Εξήντα ολόκληρα χρόνια βασιλείας συμπληρώνει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου...

Ελισάβετ ΙΙ, η «αιώνια» Βασίλισσα
Εξήντα ολόκληρα χρόνια βασιλείας συμπληρώνει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας βασιλείας της έχει γνωρίσει 12 διαφορετικούς πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας και όλους του Προέδρους της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας., έχει κάνει 93 επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό, έχει βαπτίσει 23 πλοία, πολεμικά και εμπορικά, ενώ έχει 150 επίσημα πορτρέτα.

Η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νοτίου Αφρικής, της Νέας Ζηλανδίας και των άλλων Βασιλείων και περιοχών, μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ', στις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

Κλείσιμο
Η ανακήρυξή της ως Βασίλισσα έγινε στις 7 Φεβρουαρίου του 1952, από τα Ανάκτορα του Αγίου Ιωάννη και η Στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου του 1953 στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Ήταν η πρώτη Στέψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο, και η πρώτη απ΄ ευθείας μετάδοση της EBU.

Στις 20 Νοεμβρίου 1947 παντρεύτηκε τον Φίλιππο της Ελλάδος, έκτοτε γνωστό ως Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, εγγονού του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ της Ελλάδος.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης