Μέρκελ και Σαρκοζί "γράφουν" την επόμενη ημέρα για Ελλάδα - Ευρωζώνη

Μέρκελ και Σαρκοζί "γράφουν" την επόμενη ημέρα για Ελλάδα - Ευρωζώνη

Βαρύνουσας σημασίας συνάντηση τη Δευτέρα στο Παρίσι - Παρόντες και οι υπουργοί των 2 χωρών - Δηλώσεις των δύο ηγετών το βράδυ της Δευτέρας στα τηλεοπτικά δίκτυα Γαλλίας και Γερμανίας

Μέρκελ και Σαρκοζί "γράφουν" την επόμενη ημέρα για Ελλάδα - Ευρωζώνη
Τις εξελίξεις από την Αθήνα και τις εδώ διαπραγματεύσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της θα προσπαθήσουν να αξιολογήσουν τη Δευτέρα οι κορυφαίοι ηγέτες της Ευρωζώνης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα υποδεχθεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, με την ατζέντα των συνομιλιών τους να περιλαμβάνει το «ελληνικό πρόβλημα», όσο και τις περαιτέρω κινήσεις στο μέτωπο της επιβολής της «γαλλογερμανικής συνταγής» για ακόμα πιο στενή δημοσιονομική σύγκλιση στην Ευρωζώνη.

Το πόσο κρίσιμες είναι οι ώρες για την συνοχή και για την επόμενη ημέρα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος γίνεται αντιληπτό και από το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των πολιτικών διαβουλεύσεων εντός ΕΕ γεγονός, της παρουσίας σχεδόν του συνόλου των υπουργικών συμβουλίων Γερμανίας και Γαλλίας στη συνάντηση των Παρισίων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν την ώρα που οι κορυφαίοι υπουργοί τους θα επεξεργάζονται, σε δια ζώσης συνομιλίες, το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Ευρωζώνη αναλόγως των εξελίξεων στην Αθήνα. Με τις φήμες να οργιάζουν ακόμα και για την εξέταση σεναρίων ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Ελλάδα στο κάδρο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας οι συζητήσεις Μέρκελ – Σαρκοζί θα ξεκινήσουν στις 12:30 ώρα Ελλάδος και σε αυτές θα συμμετάσχει και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.
Κλείσιμο

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις και αμέσως μετά θα βιντεοσκοπήσουν μία κοινή συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί το ίδιο βράδυ στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών δικτύων France 2 και ZDF.

Την ίδια ώρα οι υπουργοί τους θα βάλουν στο τραπέζι και τα υπόλοιπα «φλέγοντα’ θέματα, όπως αυτά της Πορτογαλίας και σε δεύτερο χρόνο της Ιταλίας. Να σημειωθεί εδώ ότι αυτή η «υπουργική» συνάντηση θα έρθει ως συνέχεια μιας ανάλογης που είχαν στο Βερολίνο είχαν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης