Αρνείται και νέα ψυχιατρική εξέταση ο Μπρέιβικ

Αρνείται και νέα ψυχιατρική εξέταση ο Μπρέιβικ

Στις 29 Νοεμβρίου, δύο ειδικοί ψυχίατροι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέιβικ πάσχει από "σχιζοφρενική παράνοια" και ότι δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Αρνείται και νέα ψυχιατρική εξέταση ο Μπρέιβικ
Ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης στο Όσλο και το νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, στις 22 Ιουλίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, θα ασκήσει νέα έφεση -αυτή τη φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο- κατά της απόφασης να υποβληθεί ξανά σε ψυχιατρική εξέταση.

Την Πέμπτη, το Εφετείο του Όσλο επιβεβαίωσε την πρωτοβάθμια απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο Μπρέιβικ πρέπει να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2011 δύο ειδικοί ψυχίατροι, τους οποίους όρισε το δικαστήριο του Όσλο, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέιβικ πάσχει από "σχιζοφρενική παράνοια" και ότι δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Κλείσιμο
Αν επιβεβαιωθεί αυτή η γνωμάτευση, στην περίπτωση που ο Μπρέιβικ καταδικαστεί, θα καταλήξει σε ψυχιατρική κλινική και όχι στη φυλακή.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ζητήσει μία επανεξέταση του πελάτη τους, προτού ξεκινήσει μία δίκη, αν δεν το επιθυμεί η κατηγορούσα αρχή, εφόσον η απόφαση των δικαστών του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου βασίζεται σε έγγραφα, τα οποία κατά κύριο λόγο προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης