Φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαινε ένα επτάχρονο αγόρι παρασύρθηκε χθες προς την ανοιχτή θάλασσα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής.
Ο πατέρας του παιδιού προσπάθησε να προσεγγίσει την φουσκωτή λέμβο κολυμπώντας, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ενώ για την περιοχή αναχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με ένα Περιπολικό όχημα.
Τελικά, ο ανήλικος και ο πατέρας του εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, καλά στην υγεία τους, σε απόσταση διακοσίων μέτρων από την ακτή από τους υπαλλήλους μίας παρακείμενης επιχείρησης θαλασσίων μέσων αναψυχής και τον ναυαγοσώστη της περιοχής. Με τη χρήση ενός θαλάσσιου μοτοποδήλατου (jet ski) και ενός ιδιωτικού σκάφους μεταφέρθηκαν στην ακτή.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.