Πάνω από 5.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Συρία

Πάνω από 5.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Συρία

Ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία υπερβαίνει τις 5.000 , ενώ από τον περασμένο Μάρτιο περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί

Πάνω από 5.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στη Συρία

Ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία υπερβαίνει τις 5.000 σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστή του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, περίπου 12.400 Σύριοι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες προκειμένου να αποφύγουν την κυβερνητική βία. Η ίδια διευκρίνισε ότι από τις αρχές του Δεκεμβρίου τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του καθεστώτος και χαρακτήρισε την κατάσταση "απαράδεκτη".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει αυτή την περίοδο τις εξελίξεις στη Συρία, ενώ την περασμένη Παρασκευή η Νάβι Πιλάι είχε επικρίνει την αδράνεια που χαρακτηρίζει το ισχυρό όργανο των ΗΕ στο ζήτημα της βίας στην χώρα αυτή.

Κλείσιμο

Την Δευτέρα μετέβη στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες με την κ. Πιλάι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βεστερβέλε υπογράμμισε ότι οι πολέμιοι ενός καταδικαστικού ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να αλλάξουν στάση. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να καταδικάσει τις «φρικαλεότητες» που διαπράττονται στη Συρία», είπε ενώπιον των δημοσιογράφων ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενεργήσει.

Ο κ. Βεστερβέλε εξέφρασε επίσης την ελπίδα, η έκθεση για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία που παρουσίασε η κ. Πιλάι, να οδηγήσει σε αλλαγή στάσης της Ρωσίας και τη Κίνας στο ζήτημα του ψηφίσματος, αναφέρει η Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης