Σε κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής προχωρά η Μόσχα, κατηγορώντας ανοιχτά την Ουκρανία και ευρωπαϊκές χώρες για «προκλητικές ενέργειες» που έχουν στόχο να τινάξουν στον αέρα κάθε ενδεχόμενο απευθείας διαλόγου για ειρήνη.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα καταρρίφθηκαν 2.331 drones από την Ουκρανία.
Η αύξηση των επιθέσεων έχει οδηγήσει σε ανταλλαγή κατηγοριών και από τις δύο πλευρές, με την Ουκρανία και τη Ρωσία να αποδίδουν η μία στην άλλη την ευθύνη για την ένταση. Η κλιμάκωση αυτή προκάλεσε και την οργή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «εντελώς τρελό» με αφορμή τη μαζικότερη ρωσική επίθεση με drones κατά της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου.
Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο υπογράμμισε ότι η απειλή νέων κυρώσεων είναι μια εκστρατεία που στοχεύει στην καταστροφή των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.