Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου - «Είχαμε κοινά οράματα και ιδανικά»
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απόθεσε λευκά άνθη στην μαρμάρινη πλάκα του λιτού μνήματος και προσευχήθηκε υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσευχήθηκε σήμερα το απόγευμα στον τάφο του μακαριστού πάπα Φραγκίσκου, στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε, στο κέντρο της Ρώμης.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απόθεσε λευκά άνθη στην μαρμάρινη πλάκα του λιτού μνήματος και προσευχήθηκε υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα. Στη συνέχεια, είχε σύντομη συνομιλία με τον καρδινάλιο, υπεύθυνο της Βασιλικής αφιερωμένης στην Παρθένο.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: «Σήμερα το πρωί, καθώς βρίσκομαι στην Ρώμη για την ενθρόνιση της Αυτού Αγιότητος του πάπα Λέοντος, πριν αναχωρήσω, θέλησα να επισκεφθώ τον τάφο του πάπα Φραγκίσκου και να καταθέσω άσπρα τριαντάφυλλα. Με τον πάπα Φραγκίσκο είχα καθ' όλη την διάρκεια της παποσύνης του, αυτά τα δώδεκα χρόνια, μια στενή φιλία και συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών μας, για το καλό όλου του Χριστιανισμού και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είχαμε κοινά οράματα και ιδανικά, τα οποία προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε κατά την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ προετοιμαζόταν να έρθει στην Νίκαια, στην Τουρκία, για να γιορτάσουμε τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, τον εκάλεσε ο Κύριος εις την Άνω Ιερουσαλήμ. Σήμερα το πρωί, που είχα ιδιαίτερη συνάντηση με τον πάπα Λέοντα, αποφασίσαμε ότι το προσκύνημα αυτό, το οποίο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος, θα το κάνουμε μαζί, από κοινού με τον διάδοχό του, φέτος. Δεν έχουμε καθορίσει ακριβώς την ημερομηνία αλλά, πάντως, εντός αυτού του έτους διότι φέτος γιορτάζεται η συμπλήρωση δεκαεπτά αιώνων από την σύγκληση της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου. Εύχομαι και προσεύχομαι όλα να πάνε καλά για την δόξα του Κυρίου και για το καλό της Εκκλησίας και όλης της ανθρωπότητας».
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.