Άγριο επεισόδιο έλαβε χώρα στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, όταν δύο Βρετανοί τουρίστες συνεπλάκησαν με ντόπιους, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο και να καταβάλουν αποζημίωση.
Σύμφωνα με το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι δύο τουρίστες, υπό την επήρεια αλκοόλ, θέλησαν να κάνουν πλάκα σε έναν 44χρονο διανομέα φαγητού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι Βρετανοί πέταξαν μια σακούλα σκουπιδιών στις ρόδες του ποδηλάτου του διανομέα, προκαλώντας επεισόδιο.
Η συμπλοκή γρήγορα κλιμακώθηκε και οι εμπλεκόμενοι ξεκίνησαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο, ενώ μια γυναίκα προσπάθησε να τους σταματήσει. Στη συνέχεια ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και άλλοι ντόπιοι αναγκάζοντας τους Βρετανούς να καταφύγουν μέσα σε σούπερ μάρκετ.
Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, καθώς το προσωπικό του καταστήματος εγκατέλειπε τον χώρο. Ένας εκ των τουριστών φώναζε για το χαμένο κινητό του, ενώ αργότερα εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς να συλλάβουν έναν από τους Ταϊλανδούς.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια. Εκεί, οι Βρετανοί παραδέχτηκαν την ενοχή τους και συμφώνησαν να καταβάλουν αποζημίωση περίπου 335 λιρών στον διανομέα.
«Η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση έγκαιρα και προχώρησε στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες», δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.