Το Κρεμλίνο αξιολογεί «θετικά» την επιστολή Ζελένσκι στον Τραμπ για την προθυμία του Κιέβου να διαπραγματευθεί
«Το ερώτημα είναι μαζί με ποιον θα καθίσουμε κάτω. Προς το παρόν, στον Ουκρανό πρόεδρο συνεχίζει να απαγορεύεται με βάση τον νόμο να διαπραγματευθεί με τη ρωσική πλευρά», είπε ο Πεσκόφ
Η Ρωσία χαιρετίζει τη δήλωση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το Κίεβο είναι πρόθυμο να διαπραγματευθεί για τον πόλεμο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο στη Μόσχα με ποιον ίσως να διαπραγματευθεί, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν για να φέρουμε πιο κοντά διαρκή ειρήνη. Κανείς δεν θέλει την ειρήνη περισσότερο από τους Ουκρανούς», δηλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Κογκρέσου, αναφέροντας αποσπάσματα της επιστολής.
Ερωτηθείς πώς το αξιολογεί αυτό το Κρεμλίνο, ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Θετικά».
Αλλά πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι μαζί με ποιον θα καθίσουμε κάτω. Προς το παρόν, στον Ουκρανό πρόεδρο συνεχίζει να απαγορεύεται με βάση τον νόμο να διαπραγματευθεί με τη ρωσική πλευρά. Άρα, συνολικά, η προσέγγιση είναι θετική, αλλά οι μικρές διαφορές δεν έχουν αλλάξει ακόμα».
Ο Πεσκόφ αναφερόταν σε διάταγμα του Ζελένσκι το 2022 με το οποίο απέκλειε τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.