Αναβίωσαν οι χειρότεροι εφιάλτες των Γερμανών

Αναβίωσαν οι χειρότεροι εφιάλτες των Γερμανών

Τα μέλη της ευθύνονται για τη δολοφονία 9 μεταναστών, μεταξύ αυτών κι ενός ομογενή...

Αναβίωσαν οι χειρότεροι εφιάλτες των Γερμανών
Για πρώτη φορά μετά από μήνες η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ. Οι Γερμανοί, «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης πως νεοναζιστική οργάνωση, ευθύνεται για τη δολοφονία 9 μεταναστών, ανάμεσά τους και ενός ομογενή από τις Σέρρες, καθώς και μιας Γερμανίδας αστυνομικού από το 2000 έως πρόσφατα,

«Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή ακροδεξιάς τρομοκρατία. Πρέπει να ντρεπόμαστε που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας» δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά την αποκάλυψη της δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης "National Socialist Underground"  «Προστασία της Πατρίδας» που θεωρείται η μεγαλύτερη στην Γερμανία, από την πτώση του Χίτλερ το 1944  μέχρι τις μέρες μας.

Η γερμανική δικαιοσύνη, εκτιμά πως  οι νεοναζί-τρομοκράτες ευθύνονται για τουλάχιστον 10 δολοφονίες, ενώ διερευνάται εάν εμπλέκονται σε διαρρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών που μέχρι σήμερα έμειναν ανεξιχνίαστες. 
Κλείσιμο

Η δράση της οργάνωσης ξεκινάει το 1998 με την ανακάλυψη γιάφκας, μέσα στην οποία είχε στηθεί εργαστήριο κατασκευής βομβιστικών μηχανισμών. Οι ενοικιαστές, Ούβε Μπέχαρντ, Ούβε Μούντλος και Μπεάτε Τσέπε, διέφυγαν τη σύλληψη, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη δράση τους, το 1999 με αλλεπάλληλες ληστείες τραπεζών σε πόλεις της ανατολικής Γερμανίας και από τον Σεπτέμβριο του 2000 με εν ψυχρώ δολοφονίες μεταναστών, στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο, στο Κάσελ, στο Αμβούργο, στο Ρόστοκ και στο Ντόρτμουντ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2000 έως τον Απρίλιο του 2006, συνολικά εννέα μετανάστες δολοφονήθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πυροβολισμός στο κεφάλι εξ’ επαφής. Επειδή η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων κεμπάπ, τα γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τους «δολοφόνους των ντονέρ».

Θύμα της δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης, ήταν και η 22χρονη αστυνομικός  Μισέλ Κισβέτερ, που έχασε τη ζωή της μετά από συμπλοκή με γυναίκα - μέλος της οργάνωσης στις 25 Απριλίου 2007 στο Χάιλμπρον. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο συνάδελφοι του θύματος, ενώ η δράστιδα κατάφερε να διαφύγει.

Πως έφτασαν στα ίχνη

Μετά από μια ληστεία στις 4/11/2011 στην πόλη Άιζεναχ στη δυτική Θουριγγία κοντά στο κρατίδιο της Έσσης, η αστυνομία βρίσκει νεκρούς τους καταζητούμενους νεοναζί, Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπέχαρντ, μέσα σε ένα μισοκαμένο τροχόσπιτο.

Την ίδια μέρα στο Τσβίκαου της Σαξονίας, η τρίτη καταζητούμενη Μπεάτε Τσέπε επιχειρεί να ανατινάξει το διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν η ίδια και οι δύο συλληφθέντες συνεργάτες της, χωρίς όμως να καταφέρει να εξαφανίσει τα ίχνη της οργάνωσης,

Η έρευνα των αρχών θα εντοπίσει στα ερείπια του διαμερίσματος το πιστόλι με το οποίο δολοφονήθηκε η 22χρονη αστυνομικός, αλλά και οι εννέα μετανάστες σε ολόκληρη τη Γερμανία. Στα συντρίμμια του καμένου τροχόσπιτου βρέθηκαν τα υπηρεσιακά πιστόλια της δολοφονημένης αστυνομικού και των συναδέλφων της. Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης προπαγανδιστικά νεοναζιστικά βίντεο, καθώς και βίντεο με ομολογία των τριών για τη δολοφονία των 9 αλλοδαπών και της αστυνομικού.

Τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη στο Τσβίκαου, η τρίτη καταζητούμενη Τσέπε, παραδόθηκε στις αρχές, ομολογώντας πως η ίδια προκάλεσε την έκρηξη, ενώ συνελήφθη και ένας ακόμη ύποπτος, o Χόλγκερ Γκ. που φέρεται να έχει σχέση με τη δολοφονία της αστυνομικού το 2007, αλλά και την πρόσφατη ληστεία τράπεζας στο Άιζεναχ, που κατέληξε στην αυτοκτονία των δύο δραστών – νεοναζί.

Οι γερμανικές αρχές είναι πεπεισμένες, πως το νεοναζιστικό «τρίο» δεν έδρασε μόνο του και πως πρόκειται για ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε πανεθνικό επίπεδο.
 
Ξύπνησαν οι μνήμες για τον αδικοχαμένο ομογενή 
Οι μνήμες ξύπνησαν για την οικογένεια του αδικοχαμένου Θεόδωρου Βουλγαρίδη, στην Τριανταφυλλιά Σερρών, που σε ηλικία 41 ετών δολοφονήθηκε άγρια από μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης, στις 15/6/2005 στο κέντρο του Μονάχου.

«Η αποκάλυψη μας ξάφνιασε. Ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε πως πρόκειται για νεοναζί με ρατσιστικά κίνητρα. Ο αδελφός μου ήταν ένα ήσυχο και χαμογελαστό παιδί που δεν είχε προβλήματα και διαφορές» λέει στο ΘΕΜΑ ο κ. Γαβριήλ Βουλγαρίδης, αδελφός του θύματος, που το μόνο που ζητάει είναι να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. «Έχω εμπιστοσύνη στην γερμανική δικαιοσύνη, προκειμένου να ηρεμήσουμε όλοι στην οικογένεια, που ακόμη η πληγές δεν έκλεισαν» κατέληξε ο κ. Βουλγαρίδης.

Ο άτυχος ομογενής, ήταν πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, και δολοφονήθηκε σε ένα μικρό κλειδαράδικο που λειτουργούσε στο Μόναχο, με Γερμανό συνέταιρο. Η δολοφονία του συγκλόνισε την ελληνική κοινότητα του Μονάχου, αφού 0 41χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και κοινωνικός με τους υπόλοιπους Έλληνες που ζούν στην πόλη. 

Το νεοναζιστικό «τρίο»

Ούβε Μούντλος. Σύμφωνα με τους δικούς του ήταν εργατικός και φιλόδοξος. Λάτρευε τα μαθηματικά και τη φυσική, χωρίς όμως να καταφέρει να σπουδάσει κάτι αντίστοιχο. Οδηγούσε ένα κόκκινο Ford Escort με το χαρακτηριστικό J-AH 41 (AH/Αδόλφος Χίτλερ). Βρέθηκε νεκρός στα 38 του μέσα στο μισοκαμένο τροχόσπιτο.

Ούβε Μπέχαρντ. Ήταν χρόνια άνεργος και είχε μεγάλες γνώσεις γύρω από τα όπλα και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το 1997 καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε κρεμάσει από γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο έξω από την Ιένα, κούκλα που είχε πάνω της το εβραϊκό αστέρι και μια επιγραφή που έγραφε «Προσοχή βόμβα». Επίσης βρέθηκε νεκρός, δίπλα στον ομοϊδεάτη του, σε ηλικία 34 ετών.

Μπεάτε Τσέπε. Αν και σπούδασε δασκάλα, ουδέποτε εργάστηκε. Είχε κατασκευάσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τύπου Μονόπολη, με την ονομασία «Στρατόπεδο Συγκέντρωσης». Η 36χρονη είχε να επικοινωνήσει για χρόνια με τους δικούς της και ζούσε καταδιωκόμενη μαζί με τους δύο νεκρούς ομοϊδεάτες της, στο σπίτι που επιχείρησε να ανατινάξει στο Τσβίκαου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης