Γάζα: Ποιες είναι οι τέσσερις γυναίκες στρατιωτικοί που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο

Γάζα: Ποιες είναι οι τέσσερις γυναίκες στρατιωτικοί που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο

Η απελευθέρωσή τους θα γίνει με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 180 Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές Αρχές

Γάζα: Ποιες είναι οι τέσσερις γυναίκες στρατιωτικοί που θα απελευθερώσει η Χαμάς το Σάββατο

Η Χαμάς ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απελευθερώσει τέσσερις ομήρους το Σάββατο, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα. Πρόκειται για τις στρατιωτικούς Καρίνα Αριέβ, Ντανιέλα Γκιλμπόα, Ναάμα Λέβι και Λίρι Αλμπάγκ.

Η απελευθέρωσή τους θα γίνει με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 180 Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές Αρχές. Πρόκειται για τη δεύτερη ανταλλαγή που πραγματοποιείται μετά την έναρξη της εκεχειρίας την περασμένη Κυριακή, όταν απελευθερώθηκαν τρεις όμηροι και 90 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Στη συνέχεια της συμφωνίας, η Χαμάς αναμένεται να παράσχει πληροφορίες για τους υπόλοιπους 26 ομήρους που προγραμματίζεται να απελευθερωθούν εντός των επόμενων πέντε εβδομάδων. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που θα απελευθερωθούν αυτή τη φορά, κάποιοι έχουν διαπράξει φόνους και κάποιοι εκτίουν ποινές άνω των 15 ετών. Το Ισραήλ, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι κανένας από αυτούς που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου δε θα αφεθεί ελεύθερος.

Η συμφωνία για την εκεχειρία επιτεύχθηκε μετά από μήνες έμμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, του Κατάρ και της Αιγύπτου. Η εφαρμογή της θα γίνει σε τρεις φάσεις, με τη δεύτερη να ξεκινά έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της εκεχειρίας. Στην πρώτη φάση, προβλέπεται η απελευθέρωση 1.900 Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για 33 ομήρους. Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις θα αρχίσουν να αποσύρονται από θέσεις στη Γάζα, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστινίους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣτΕ για Νέο Οικοδομικό Κανονισμό: Ποιοι χτίζουν με μπόνους, ποιες οικοδομές «παγώνουν», ποιοι δικαιούνται αποζημίωση

Ο Τραμπ ονειρεύεται τρίτη θητεία και βουλευτής των Ρεπουμπλικανών κατέθεσε αίτημα αναθεώρησης του Συντάγματος των ΗΠΑ

Φυλάκιση 12,5 χρόνια στον μεθυσμένο Ρομά που παρέσυρε και σκότωσε 15χρονη στην Ημαθία και τραυμάτισε τη μάνα και την αδελφή της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης