Το Κίνημα Πέντε Αστέρων οργάνωσε το Σάββατο στη Ρώμη μαζική διαδήλωση κατά του πολέμου και των εξοπλισμών.
«Κύρια σημεία της εναλλακτικής μας πρότασης στην σημερινή κυβέρνηση, είναι το "όχι" στους εξοπλισμούς, και το "ναι" στην υγεία και στην παιδεία», τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.
Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε, μεταξύ των άλλων, αντιπροσωπεία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Κόντε κατηγόρησε την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι ότι «ενέκρινε το σχέδιο εξοπλισμού της Ευρώπης, χωρίς να έχει λάβει καμία σχετική εντολή» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια αποτυχία, η οποία θα μείνει στην ιστορία».
«Σε κάποια θέματα συμφωνούμε με τα Πέντε Αστέρια και σε κάποια άλλα διαφωνούμε. Συμφωνούμε στην κριτική που ασκείται στον εξοπλισμό των χωρών μελών της Ένωσης, όπως και στις προτάσεις της Επιτροπής που έχουν τον συγκεκριμένο στόχο. Θέλουμε και οι δύο μια κοινή ευρωπαϊκή άμυνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των «δημοκρατικών» στην γερουσία, Φραντσέσκο Μπότσια.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, πήραν μέρος περίπου 100 χιλιάδες πολίτες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας