Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου να του επιστραφεί το διαβατήριό του, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών κατά του Μπολσονάρο για φερόμενη απόπειρα πραξικοπήματος μετά την ήττα του στις εκλογές του 2022, σύμφωνα με το Reuters.
Το διαβατήριό του είχε κατακρατηθεί από το δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2024, ως μέρος της δικαστικής διαδικασίας κατά των κατηγοριών που τον βαραίνουν.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.