«Απρόσκλητη επισκέπτρια» η Βάιντελ του AfD που θα μιλήσει στο δημαρχείο λέει ο κυβερνήτης του Αμβούργου
Υπενθύμισε το προοίμιο του κρατιδιακού Συντάγματος, στο οποίο επισημαίνεται ότι «η διαφορετικότητα και ο κοσμοπολιτισμός είναι το κλειδί για την ταυτότητα της πόλης» όπως και ότι το Αμβούργο «δεσμεύεται να πολεμά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό»
Την δυσαρέσκειά του για την επικείμενη εκδήλωση της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) με ομιλήτρια την υποψήφια καγκελάριο Αλίς Βάιντελ σε αίθουσα του δημαρχείου, εξέφρασε ο κυβερνήτης/δήμαρχος του Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ που προέρχεται από το SPD.
«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να θυμηθούμε το Σύνταγμα του Αμβούργου. Επειδή μερικές φορές έχουμε και στο δημαρχείο απρόσκλητους επισκέπτες. Η δημοκρατία μας όμως είναι ισχυρή και ανθεκτική», έγραψε ο Τσέντσερ στον επίσημο λογαριασμό του ως δημάρχου στο Instagram.
Ανάρτησε μάλιστα το προοίμιο του κρατιδιακού Συντάγματος, στο οποίο επισημαίνεται ότι «η διαφορετικότητα και ο κοσμοπολιτισμός είναι το κλειδί για την ταυτότητα της κοινωνίας της χανσεατικής πόλης» (δηλαδή του Αμβούργου) και ότι η πόλη «δεσμεύεται να πολεμά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, καθώς και κάθε άλλη μορφή μισανθρωπίας σε σχέση με ομάδες».
Η αστυνομία της πόλης, με την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων από γειτονικά κρατίδια, προετοιμάζεται ταυτόχρονα για διαδηλώσεις κατά της παρουσίας της Βάιντελ στο Αμβούργο. Ως θέμα της ομιλίας της έχει ανακοινωθεί «η επιστροφή του Αμβούργου και της Γερμανίας σε τροχιά μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας