Το επιβλητικό Boeing 727 της Ολυμπιακής στάθμευσε μόνιμα στην Αργυρούπολη - Δείτε φωτογραφίες

Το επιβλητικό Boeing 727 της Ολυμπιακής στάθμευσε μόνιμα στην Αργυρούπολη - Δείτε φωτογραφίες

Το «Mount Olympus» θα εκτίθεται για το κοινό στο Ελληνικό, στο ύψος του γηπέδου Σουρμένων - «Θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας», τόνισε ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

boeing-727-arthrou
Πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες αναμένεται να γίνει το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής, το οποίο κοσμεί από χθες τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η παρουσίαση του αεροπλάνου έγινε χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στον χώρο που θα το φιλοξενεί από τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και τον πρόεδρο της Zela Aviation Ανδρέα Χριστοδουλίδη, ο οποίος έχει διασώσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και αναζητούσε έναν κατάλληλο χώρο για τη μόνιμη εγκατάστασή του.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαμόρφωσε και διέθεσε τον χώρο στο Ελληνικό, στο ύψος του γηπέδου Σουρμένων και το αεροσκάφος «Mount Olympus» θα εκτίθεται εκεί για το κοινό, ενώ είναι ορατό και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

boeing-727-parousiasi__7_
boeing-727-parousiasi__6_
boeing-727-parousiasi__5_


Η χθεσινή εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και δημοτών. Όπως ειπώθηκε, η παρουσία του αεροσκάφους, πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θα βρίσκεται στον δήμο όπου υπήρχε το αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού θα λειτουργεί και ως τουριστικό αξιοθέατο.

boeing-727-parousiasi__4_
boeing-727-parousiasi__3_
boeing-727-parousiasi__2_


Στη χθεσινή εκδήλωση παρεβρέθηκε και ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

staikoyras12
O Χρήστος Σταϊκούρας με τον πρόεδρο της Zela Aviation Ανδρέα Χριστοδουλίδη


Το αεροσκάφος αυτό, όπως είπε ο υπουργός, αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. «Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της. Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις».

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε ο κος Σταϊκούρας, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Μια πρωτοβουλία που ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αναπτύσσει την τοπική οικονομία, διατηρεί και προβάλλει ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

boeing-727-parousiasi__1_
boeing-727-maketa
boeing-727-arthrou


Συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και εξέφρασε την αισιοδοξία πως το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο, «γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

Ειδήσεις σήμερα:

To παρασκήνιο του αιφνιδιασμού Σούνακ με τις πρόωρες εκλογές - Θα αναβιώσει η «κατάρα του Ιουλίου» για τους Τόρις;

Ελληνικό ευρω-μπλόκο στα Σκόπια όσο συνεχίζονται τα «κόλπα» - Τελειώνουν τα ψέματα ως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σε αρμονία ο Κασσελάκης με τον Τσίπρα, σε διάσταση από την «κομματική επετηρίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης