Singapore Airlines: Βρετανός 73 ετών ο νεκρός από ανακοπή στην πτήση τρόμου - Δεκάδες τραυματίες από τις αναταράξεις

Singapore Airlines: Βρετανός 73 ετών ο νεκρός από ανακοπή στην πτήση τρόμου - Δεκάδες τραυματίες από τις αναταράξεις

Πρόκειται για τον Βρετανό Τζόφρι Κίτσεν, παραγωγό μουσικής και παραστάσεων από το Μπρίστολ - Στο νοσοκομείο η σύζυγός του - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

73xronos-arthrou
Γνωστή έχει γίνει η ταυτότητα του 73χρονου που έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από ανακοπή, από τις έντονες αναταράξεις στη διάρκεια της πτήσης της Singapore Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σιγκαπούρη.

Πρόκειται για τον Βρετανό Τζόφρι Κίτσεν, παραγωγό μουσικής και παραστάσεων από το Μπρίστολ. Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του, Λίντα, έχει τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας της ωστόσο να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Οι ξαφνικές αναταράξεις στην πτήση είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 70 επιβάτες, εκ των οποίων οι επτά σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, οι τραυματίες ήταν πολλοί και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών με τραύματα στο κεφάλι. 

Κλείσιμο
Η Singapore Airlines στην πρώτη της τοποθέτηση έκανε γνωστό ότι η πτήση παρουσίασε «ξαφνικές και ακραίες αναταράξεις» πάνω από τη Μιανμάρ.

Την ίδια στιγμή, αυστηρά μέτρα ασφαλέιας έχουν τεθεί στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης με τους υπαλλήλους να έχουν δημιουργήσει ειδικό χώρο αναμονής για τους συγγενείς των επιβατών της πτήσης-τρόμου.

Στο αεροσκάφος υπενθυμίζεται ότι επέβαιναν 211 άνθρωποι και 18 ήταν τα μέλη του πληρώματος. Οι επιβάτες ήταν κυρίως από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία.

Ένας επιβάτης μεταφέροντας όσα συγκλονιστικά εκτυλίχθηκαν μέσα στο αεροσκάφος, είπε ότι όποιος δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας «εκτοξεύτηκε στο ταβάνι», ενώ άλλοι μίλησαν για τα ουρλιαχτά και τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι που έφεραν ορισμένοι. 

Το χρονικό του τρόμου 

Σκηνές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες της πτήσης SQ321 της Singapore Airlines. Το αεροσκάφος, ένα Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόγκ, όπου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 


Ο 73χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε είχε προβλήματα καρδιάς και ταξίδευε στην οικονομική θέση μαζί με τη σύζυγό του. Οι Αρχές θα κάνουν νεκροτοψία στη σορό του νεκρού, ενώ όλες οι ενδείξεις τείνουν στο ότι κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση και θα επικοινωνήσει, μετά τη νεκροψία, με τη βρετανική πρεσβεία. 

Ο απολογισμός

Λίγο μετά τις 6:00 μ.μ. της Τρίτης, ανακοινώθηκε η τραγική είδηση.

Οι εθνικότητες των επιβατών έχουν ως εξής: από την Αυστραλία, δύο από τον Καναδά, ένας από τη Γερμανία, τρεις από την Ινδία, δύο από την Ινδονησία, ένας από την Ισλανδία, τέσσερις από την Ιρλανδία, ένας από το Ισραήλ, 16 από τη Μαλαισία, δύο από τη Μιανμάρ, 23 από τη Νέα Ζηλανδία, πέντε από τις Φιλιππίνες, 41 από τη Σιγκαπούρη, ένας από τη Νότια Κορέα, ένας από την Ισπανία, 47 από το Ηνωμένο Βασίλειο και τέσσερις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αεροπλάνο αντιμετώπισε ξαφνικές ακραίες αναταράξεις όταν πετούσε στα 37.000 πόδια, περίπου 10 ώρες μετά την αναχώρηση. Ο πιλότος κήρυξε επείγουσα ιατρική ανάγκη και έστειλε το αεροσκάφος στην Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15.45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Εκπρόσωπος των Αρχών της Ταϊλάνδης δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι αρκετοί επιβάτες δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν και τους απεγκλώβισαν. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Περίπου 100 επιβάτες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για τη Σιγκαπούρη απόψε. Αφού τους παρείχαν φαγητό, θα τους μεταφέρει η Thai Airways μέχρι τον προορισμό τους.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί προέρχονται από κοψίματα στο κεφάλι.


Ο 28χρονος Dzafran Azmir περιέγραψε στο Reuters την τρομακτική κατάβαση. «Ξαφνικά το αεροσκάφος πήρε κλίση και άρχισε να τρέμει, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», είπε.



Επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν στο πάτωμα ή εκτοξεύθηκαν στο ταβάνι. 

«Ακούστηκε ένα απαίσιο ουρλιαχτό»

Ο Άντριου, επιβάτης της πτήσης περιέγραψε στο BBC 5 live την εμπειρία του. «Ήμουν καλυμμένος με καφέ Κατά τη διάρκεια των λίγων δευτερολέπτων της πτώσης του αεροπλάνου, ακούστηκε ένα απαίσιο ουρλιαχτό και κάτι που ακούστηκε σαν γδούπος», ανέφερε.

Όταν οι αναταράξεις καταλάγιασαν, ο ίδιος βοήθησε μια γυναίκα που «ούρλιαζε από αγωνία» και η οποία είχε «μία πληγή στο κεφάλι της».

Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία του, βρίσκονται σε ειδικό τμήμα του αεροδρομίου Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ.

Κρανίου τόπος το εσωτερικό του αεροσκάφους

Όπως δείχνει και βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο εσωτερικό του αεροσκάφους φαίνονται μάσκες οξυγόνου που έπεσαν, ανοιχτές καμπίνες αποσκευών, αλλά και αντικείμενα πεσμένα κάτω. Τα εξαρτήματα της οροφής ξηλώθηκαν και φαίνονται οι σωληνώσεις, ενώ πανικόβλητη, μία αεροσυνοδός, φαίνεται να τρέχει αίμα από τη μύτη της. 

singapore_airlines



Το αεροσκάφος έχασε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος έπεσε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά έχοντας διασχίσει τον κόλπο της Βεγγάλης.





Ο αερομεταφορέας συνεργάζεται με τις αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή ιατρικής βοήθειας στους επιβάτες και στέλνει ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί. Την ίδια ώρα, οι αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Chee Hong Tat διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια στους επιβάτες και τις οικογένειές τους.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το περιστατικό που συνέβη στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines από το Χίθροου του Λονδίνου προς τη Σιγκαπούρη», δήλωσε.

singapore_airlines1


Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αναταράξεις στις πτήσεις αυξάνονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής.




Οι αναταράξεις, συνήθως, προκαλούνται σε αεροσκάφη που πετούν μέσα από σύννεφα. Ωστόσο, υπάρχουν και αναταράξεις εκτός, οι οποίες δεν είναι ορατές στο μετεωρολογικό ραντάρ ενός αεροσκάφους και δεν μπορούν να προβλεφθούν.

singapore_airlines2
singapore_airlines3
singapore_airlines4


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο 73χρονος νεκρός στην πτήση της Singapore Airlines

Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα - Ζητούν την παραίτηση του δημάρχου και πετούν μολότοφ και αυγά

Βγήκαν βόλτα με το αυτοκίνητο στο Ναύπλιο και από το ανοικτό παράθυρο έσερναν τον σκύλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης