Βραζιλία: Οι ακροδεξιοί τα έβαλαν με τη Μαντόνα, αλλά πήγαν και χόρευαν στη συναυλία της

Βραζιλία: Οι ακροδεξιοί τα έβαλαν με τη Μαντόνα, αλλά πήγαν και χόρευαν στη συναυλία της

Αν και επέκριναν τις «ανήθικες πράξεις» τις τραγουδίστριας, πολλοί βρέθηκαν μέσα στα 1,6 εκατ. ανθρώπους που την χειροκρότησαν

madonna_brazil
Για τους συντηρητικούς υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, η συναυλία της Μαντόνα στο Ρίο, που συγκέντρωσε πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους, φαινόταν -και τελικά ήταν- μια ευκαιρία για να κερδίσουν πόντους με μια επίθεση κατά «ηθικά εκφυλισμένη Αριστερά», όπως την αποκαλούν.

Ακροδεξιός βουλευτής αποκάλεσε την τραγουδίστρια «σατανίστρια». Ένας άλλος κατήγγειλε τις «ανήθικες πράξεις» πάνω στη σκηνή του σόου και αποκάλεσε την εμφάνιση της Μαντόνα «προσβολή των βραζιλιάνικων νόμων».

Αλλά όπως γράφει ο Guardian, σε αυτά υπάρχει ένα πρόβλημα. Αρκετοί επιφανείς οπαδοί του πρώην προέδρου ήταν μεταξύ των 1,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που έσπευσαν να δουν τη βασίλισσα της ποπ.

Δημοσιεύματα στον βραζιλιάνικο Τύπο ανέφεραν ότι ο δικηγόρος του Μπολσονάρου και πρώην υπουργός Επικοινωνιών Φάμπιο Γουαϊνγκάρτεν, ο μπολσονταριστής κυβερνήτης του Ρίο, Κλαούντιο Κάστρο, και ο μπολσονταριστής γερουσιαστής Χόρχε Σέιφ ήταν μεταξύ των θεατών.

Κλείσιμο
Ο Γουαϊνγκάρτεν μάλιστα εθεάθη να χορεύει με πάθος το «Hung Up».



Ακόμη περισσότερο, ο Σεΐφ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το «αμαρτωλό» Σαββατόβραδο καθώς προτίμησε τη συναυλία από την νότια Βραζιλία, από όπου κατάγεται, την ώρα που αντιμετώπιζε τη χειρότερη κλιματική καταστροφή στην ιστορία της. Σε ένα μήνυμα στο WhatsApp, ο γερουσιαστής έριξε τις ευθύνες στη σύζυγό του που λατρεύει τη Μαντόνα και δικαιολόγησε την απόφασή του να πάει υποστηρίζοντας ότι ο γάμος τους περνούσε μια πολύ δύσκολη περίοδο.



Σε ένα σημείο της συναυλίας η Μαντόνα εμφανίστηκε μαζί με τη βραζιλιάνα drag queen και τραγουδίστρια Pabllo Vittar για να ερμηνεύσουν το «Music» κυματίζοντας τη βραζιλιάνικη σημαία. Ο Μπολσονάρου ήταν διαβόητος για την εχθρότητά του προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Αντιθέτως, οι Βραζιλιάνοι αριστεροί πανηγύρισαν την αμηχανία των Μπολσοναριστών ως το τέλειο παράδειγμα της υποκρισίας της Δεξιάς. «Ο Μπολσοναρισμός θέλει να βλέπει τις γυναίκες στο σπίτι, σεμνές και υπάκουες, να φροντίζουν τα παιδιά και περιφρονεί τις δυναμικές γυναίκες και τις φεμινίστριες», έγραψε σχολιαστής και πρόσθεσε ότι «η Μαντόνα είναι η τέλεια εκπρόσωπος όλων όσων απεχθάνεται ο μπολσοναρισμός».


Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ: Αυτό είναι το προσκλητήριο για τον γάμο τους στα Χανιά

Η πραγματική stalker από το «Μικρό Ταρανδάκι» θα μιλήσει στον Πιρς Μόργκαν

Μην ανοίγεις την πόρτα: Το... χειροποίητο θρίλερ των Unboxholics από την Αριδαία σπάει ταμεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης