Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το πολιτικό rebranding της προέδρου της Κομισιόν ενόψει των ευρωεκλογών

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το πολιτικό rebranding της προέδρου της Κομισιόν ενόψει των ευρωεκλογών

Αλλαγή εικόνας επιχειρεί η υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή για την εργασιομανία της, όμως οι επιτελείς της θέλουν να δείξουν και την πλευρά της μητέρας και γιαγιάς

ursula-von-der-leyen-arthrou
Θεωρείται άκαμπτη, σκληρή διαχειρίστρια κρίσεων και εργασιομανής. Και τώρα, το επιτελείο της προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την εικόνα της ενόψει των ευρωεκλογών. Ο λόγος για την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που επιδιώκει πολιτικό rebranding, στο πλαίσιο διεκδίκησης μιας δεύτερης θητείας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico, η ομάδα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιε
Hugh jackman @ Wetten dass... such a gentleman
ν «θέλει να μεταμορφώσει την εικόνα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από μια σκληρή επικεφαλής διαχειρίστρια κρίσεων σε μια πιο προσωπική και ζεστή μητέρα και γιαγιά που θέλει η οικογένειά της να μεγαλώσει σε μια ασφαλή Ευρώπη».

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μεταμόρφωση επί της ουσίας είναι μία επιστροφή στις οικογενειακές και πιο διασκεδαστικές ρίζες της υποψήφιας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία από το 2019, οπότε και ανέλαβε, κλήθηκε να διαχειριστεί για το ευρωπαϊκό μπλοκ την πανδημία, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και την επακόλουθη κρίση του κόστους ζωής.

Το 2019, όταν η φον ντερ Λάιεν τελικώς προτάθηκε από το ΕΛΚ, η εικόνα της ήταν διαφορετική. Το 2008, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας, είχε αφήσει, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, τον χολιγουντιανό ηθοποιό Χιου Τζάκμαν να την τραβήξει από έναν κάδο απορριμάτων.

Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτή την πιο χαλαρή εικόνα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγινε γνωστή για την αυτοπειθαρχία της, για το γεγονός ότι κοιμόταν στην έδρα της Κομισιόν, ενώ δούλευε και πολλές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.




«Ούρσουλα 2024»

Πλέον, η φον ντερ Λάιεν έχει ανοίξει νέα ιστοσελίδα, με πιο φωτεινά χρώματα και νέο λογότυπο, έναν κύκλο από χρυσά αστέρια που παραπέμπει στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το σύνθημα «Ούρσουλα 2024».

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της εκστρατείας της Αλεξάντερ Βιντερστάιν δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ότι το «προσωπικό στοιχείο» είναι το κλειδί. Οι άνθρωποι τη γνωρίζουν ως πρόεδρο της Επιτροπής. «Αυτό που οι άνθρωποι ίσως γνωρίζουν λιγότερο είναι ποια είναι στην πραγματικότητα ως άτομο. Ποια είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει και ιδιόχειρο αυτόγραφο της φον ντερ Λάιεν, που αναφέρει τους σκοπούς της. «Ως μητέρα επτά παιδιών, θέλω τα παιδιά των παιδιών μου να μεγαλώσουν σε μια ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη».

«Θα φανεί αυτή η νέα εικόνα της φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ στο Μάαστριχτ τη Δευτέρα, του πρώτου ντιμπέιτ μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Εκεί η φον ντερ Λάιεν θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει άμεσα τους διεκδικητές της, συμπεριλαμβανομένου του Anders Vistisen, του επικεφαλής υποψηφίου της ακροδεξιάς ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία».

#ΠερήφανηΓιαγιά

Πάντως, η πιο προσωπική εικόνα δεν είναι κάτι εντελώς νέο για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πριν μπει αιφνιδιαστικά στην πολιτική το 2019, η προσωπικότητα και η οικογενειακή ζωή της γιατρού, που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες ήταν γνωστές στη γερμανική πολιτική.

«Εντάχθηκε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ το 2005 ως υπουργός Οικογένειας, αφού έγινε υπουργός Εργασίας το 2009. Ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας το 2014, όμως της θεωρήθηκε θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένο. Όλα αυτά τα χρόνια, η φον ντερ Λάιεν μιλούσε τακτικά για τον εαυτό της και την οικογένεια των επτά παιδιών της, ιδίως τα πρώτα χρόνια της θητείας της ως υπουργός Οικογένειας. Οι αντίπαλοί της την επέκριναν επειδή έθετε την οικογένειά της σε κοινή θέα και τη χρησιμοποιούσε για το δικό της πολιτικό όφελος, όπως έλεγαν», γράφει το δημοσίευμα.

Στα πρώτα της χρόνια στην πολιτική, η υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν συζητούσε ανοιχτά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο να συνδυάσει την καριέρα και τη γονεϊκότητα, ενώ ως υπουργός Οικογένειας αγωνίστηκε για τη δημόσια παιδική φροντίδα. Μέχρι σήμερα, η βελτίωση ης δυνατότητας των μητέρων να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό παραμένει ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα στη γερμανική κοινωνία.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του δημοσιεύματος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενδεχομένως εμπνεύστηκε από τον πατέρα της, Γερμανό πρώην πολιτικό και Ευρωπαίοι δημόσιο υπάλληλο, που χρησιμοποιούσε τακτικά την οικογένειά του στις εκστρατείες του. Κάποια στιγμή παρουσίασε την οικογένειά του σε τηλεοπτική εκπομπή και άφησε τη σύζυγο και τα παιδιά του να τραγουδήσουν.

Θεωρείται απίθανο να προβεί σε παρόμοιες κινήσεις η ίδια η φον ντερ Λάιεν. Εκπρόσωπος της εκστρατείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για προεδρική εκστρατεία αμερικανικού τύπου, εξηγώντας ότι η οικογένειά της δεν θα προβληθεί.

Παρ’ όλα αυτά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να δει αν τελικά κατάφερε να μεταμορφωθεί σε #ΠερήφανηΓιαγιά.



Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Σάττι: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πρόβα για την Eurovision - Δείτε φωτογραφίες

Τατιάνα Μπλάτνικ: «Χωρίζει» και από τον τίτλο της πριγκίπισσας μετά το διαζύγιο από τον Νικόλαο

Δίκη για Μάτι: «Βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα και αναλαμβάνω την ευθύνη» λέει ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης