Οι Χούθι αναζωπυρώνουν τις επιθέσεις τους: Χτύπημα σε δύο container vessels και ένα αμερικανικό καταδρομικό

Οι Χούθι αναζωπυρώνουν τις επιθέσεις τους: Χτύπημα σε δύο container vessels και ένα αμερικανικό καταδρομικό

Ασαφές τι κρύβεται πίσω από την πρόσφατη περίοδο σχετικής ηρεμίας

xouthi-ploia
Η ναυτιλιακή βιομηχανία προετοιμάζεται για την αναζωπύρωση των επιθέσεων των Χούθι μετά από μια πρόσφατη παύση από την υποστηριζόμενη από το Ιράν στρατιωτική ομάδα, η οποία δεν έχει στοχεύσει άμεσα πλοίο εδώ και δύο εβδομάδες. Χθες εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός καταδρομικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπoς των Χούθι Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Maersk Yorktown» το οποίο είναι ναυλωμένο από Αμερικάνους στον Κόλπο του Άντεν. Υποστήριξε επίσης ότι επιτέθηκαν με drones εναντίον καταδρομικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ένα «ισραηλινό» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το υπό σημαία Πορτογαλίας MSC Veracruz στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι.

Μια δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο των Χούθι τη Δευτέρα και που διανεμήθηκε μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram προειδοποιούσε ότι «ένοπλες δυνάμεις θα κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους κατά των σιωνιστών της ναυσιπλοΐας και όσους συνδέονται με αυτήν στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό».

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα κορίτσια του Scorpios Bar μιλούν για το μαγαζί, τον τσακωμό τους και τους... μαμάκηδες Έλληνες

Η περιπέτεια του πατέρα του Καλλιάνου για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του «Αττικόν», η απάντηση Γεωργιάδη και οι εξηγήσεις του νοσοκομείου

«Ευθεία βολή και όποιον πάρει ο Χάρος» - Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης