Συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα - Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα - Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Eπέζησαν δύο επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο

ogolla
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων, ο πτέραρχος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα, και άλλοι εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Σίνταρ της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Ουίλιαμ Ρούτο.

«Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνω τον θάνατο του πτεράρχου Φράνσις Ομόντι Ογκόλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυας, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν άλλοι εννέα στρατιωτικοί, ενώ επέζησαν δύο επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο.
KDF Chief General Francis Ogolla involved in chopper crash

Κλείσιμο
Ο 61χρονος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας προτού διοριστεί αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων στις 29 Απριλίου 2023 από τον πρόεδρο Ουίλιαμ Ρούτο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο πρόεδρος της Κένυας υπεραμύνθηκε της επιλογής του, απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν τον Ογκόλα ότι είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Ρούτο στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2022. «Βλέποντας το βιογραφικό του, έκρινα ότι ήταν ο καλύτερος» για το αξίωμα, είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ρούτο σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Θεσσαλονίκη: «Μόνη της χτύπησε, θέλει ψυχίατρο» λέει ο 60χρονος που καταδικάστηκε για την επίθεση με σταυρό στη νύφη του στο νεκροταφείο

Κρήτη: Το βίντεο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 65χρονου Γερμανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης