Γαλλία: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη κατάληψη της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Εκκενώνεται η μεγαλύτερη κατάληψη της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Η κατάληψη φιλοξενούσε έως και 450 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νόμιμα στη χώρα

paris-migrants-arthro
Η μεγαλύτερη κατάληψη στη Γαλλία -που φιλοξενούσε έως και 450 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νόμιμα στη χώρα, σύμφωνα με τις ενώσεις- βρίσκεται από σήμερα το πρωί σε διαδικασία εκκένωσης, στα νότια προάστια του Παρισιού, 100 ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η επιχείρηση, που αναμενόταν για αρκετές ημέρες, ώθησε πολλούς άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις μιας εγκαταλελειμμένης επιχείρησης στην κοινότητα Βιτρί-συρ-Σεν να τις εγκαταλείψουν πριν από την άφιξη της αστυνομίας.

Περίπου 250 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για αυτή την επιχείρηση, σύμφωνα με τη νομαρχία του Βαλ-ντε-Μαρν.

Με βαλίτσες στα χέρια, με όλα τα υπάρχοντά τους στη Γαλλία, και την ανησυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι περίπου 300 άστεγοι που παρέμεναν εκεί έφυγαν από την περιοχή λίγο μετά τις 8:00 π.μ. τοπική ώρα.

Κλείσιμο
Μερικοί από αυτούς έμεναν σε αυτές τις εγκαταστάσεις έως και τρία χρόνια, μη μπορώντας να βρουν ιδιωτικό κατάλυμα ή περιμένοντας να στεγαστούν μέσω της κοινωνικής πρόνοιας.

Σύμφωνα με την ένωση Ενωμένοι Μετανάστες, η οποία τους παρέχει τακτικά βοήθεια, το 80% από αυτούς βρίσκονται νόμιμα στη Γαλλία.

paris-migrants-3
paris-migrants-4
paris-migrants-1
paris-migrants-2


Η επιχείρηση -η οποία συνέβη μία ημέρα μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες- περίπου 100 αξιωματικοί χώρισαν το γκρουπ σε δύο ομάδες τις οποίες στελέχωναν όσοι είχαν αλλά και όσοι δεν είχαν πιστοποιητικό απασχόλησης. Οι δεύτεροι μετακινήθηκαν από το Παρίσι στην Τουλούζη.

Ακτιβιστές οι οποίοι βρίσκονταν πριν από τις εκκενώσεις στο σημείο ώστε να βοηθήσουν στην μεταφορά των ανθρώπων και των αντικειμένων τους κάνουν λόγο για κοινωνική κάθαρση στον βωμό της δημιουργίας του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και της εικόνας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η συλλογικότητα Revers de la Medal, η οποία συγκεντρώνει ενώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο υπό άσχημες συνθήκες, προειδοποιεί για την τύχη των αστέγων, των οποίων οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί διαλύονται με ταχύτερους ρυθμούς ενόψει των Ολυμπιανών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα από τις 26 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Συγκινητικό βίντεο: Παντρεύτηκε σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη για να τη δει ο πατέρας της νύφη πριν πεθάνει

Απεργία σήμερα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρένα - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και ταξί, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης