Γάζα: «Aυτά συμβαίνουν εν καιρώ πολέμου» - Η παραδοχή Νετανιάχου για το χτύπημα με τους 7 νεκρούς της αμερικανικής ΜΚΟ

Γάζα: «Aυτά συμβαίνουν εν καιρώ πολέμου» - Η παραδοχή Νετανιάχου για το χτύπημα με τους 7 νεκρούς της αμερικανικής ΜΚΟ

«Είναι τραγικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αφού παραδέχτηκε πως οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας

netanyahu_arthro
Όταν είσαι σε πόλεμο, αυτά συμβαίνουν, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφερόμενος στους θανάτους των επτά εργαζομένων της ανθρωπιστικής οργάνωσης «World Central Kitchen» (WCK), ύστερα από ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες.

Τα θύματα της World Central Kitchen (WCK) πιστεύεται ότι ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Παλαιστίνη, καθώς και ένας διπλός υπήκοος ΗΠΑ-Καναδά. Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση WCK ανέφερε: «Παρά τον συντονισμό των κινήσεων με τον ισραηλινό στρατό, η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε, καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα δια θαλάσσης».



Κλείσιμο
Ο Έριν Γκορ, διευθύνων σύμβουλος της WCK, εξέφρασε την οργή του όταν ενημερώθηκε για τα θύματα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επίθεση σε «ανθρωπιστικές οργανώσεις που εμφανίζονται στις πιο τρομερές καταστάσεις όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν έχασε την ψυχραιμία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, το τελευταίο 24ωρο υπήρξε μια τραγική περίπτωση που οι δυνάμεις μας έπληξαν ακούσια αθώους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτά συμβαίνουν εν καιρώ πολέμου. Εξετάζουμε το θέμα διεξοδικά, είμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Τα θύματα της World Central Kitchen (WCK) πιστεύεται ότι ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Παλαιστίνη, όπως επίσης κι ένας υπήκοος με διπλή υπηκοότητα (ΗΠΑ-Καναδά).

Σε ανακοίνωσή του η WCK ανέφερε: «Παρά τον συντονισμό των κινήσεων με τον ισραηλινό στρατό, η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα δια θαλάσσης».

Η ισραηλινή επίθεση, με παραδοχή Νετανιάχου, σε εργαζόμενους της ανθρωπιστικής οργάνωσης «World Central Kitchen» έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις καθώς ανάμεσα στα θύματα είναι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro «το αυτοκίνητο της οργάνωσης δέχτηκε επίθεση αφού είχε ξεφορτώσει βοήθεια – που έφτασε στη Γάζα με πλοίο από την Κύπρο – στην Ντεΐρ αλ Μπαλάχ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά εργαζόμενοι από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τις ΗΠΑ ενώ νεκρός έπεσε και ο Παλαιστίνιος οδηγός του οχήματος, που έφερε τα διακριτικά της οργάνωσης. Η World Central Kitchen, που ιδρύθηκε από τον διάσημο Ισπανό σεφ Jose Andres, ανέστειλε τις δραστηριότητές της μετά το περιστατικό καταγγέλλοντας το Ισραήλ για «στοχευμένη και ασυγχώρητη επίθεση».

Όπως ανέφερε η οργάνωση WCK είχε ενημερώσει για τη διαδρομή του κονβόι τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αλλά παρόλα αυτά δέχτηκε άμεσο πλήγμα.

Στο μεταξύ, αύριο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης.

Ο Νετανιάχου εισήλθε στο νοσοκομείο την Κυριακή το απόγευμα για να υποβληθεί στην επέμβαση με τον πόλεμο κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας να μαίνεται περίπου έξι μήνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Με πέντε μαχαιριές σκότωσε την Κυριακή ο 39χρονος έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων

Φωτιά μετά από έκρηξη σε κτίριο στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον 15 νεκροί και 8 τραυματίες

Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης