Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιούμε για να παραδίδουμε τη βοήθεια που τόσο απεγνωσμένα χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι, λέει ο Λευκός Οίκος

gaza_refugees
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις ρίψεις της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η Χαμάς ζήτησε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις μετά τους πνιγμούς Παλαιστινίων στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ανθρωπιστική βοήθεια από τη θάλασσα ή τα περιστατικά ποδοπατήματος μέχρι θανάτου ώσπου να φθάσουν στη βοήθεια.

«Οι ρίψεις με αλεξίπτωτο της βοήθειας είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιούμε για να παραδίδουμε τη βοήθεια που τόσο απεγνωσμένα χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», καθώς παράλληλα «εργαζόμαστε αδιάκοπα για να αυξήσουμε την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας από την ξηρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Λευκός Οίκος εργάζεται επίσης για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου ώστε να αυξηθεί η είσοδος της βοήθειας, υπενθύμισε.

Η Χαμάς ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 12 από πνιγμό στην προσπάθειά τους να περισυλλέξουν τρόφιμα που ερρίφθησαν από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, όπου παραμονεύει ο λιμός.

«Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής: η Χαμάς ήταν αυτή που άρχισε τον πόλεμο και που αρνήθηκε να δεχτεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, η οποία θα καθιστούσε δυνατή την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη – γέφυρα: Το σήμα κινδύνου από το πλοίο απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία

Οι μαστροποί του Διαδικτύου - «Και 16 να ήσουν δεν θα είχα θέμα»

Μύκονος: Αραβικής καταγωγής γυναίκα αγόρασε βίλα και... εξαφάνισε το εκκλησάκι που υπήρχε στο οικόπεδο - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης