Τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία - Μεντβέντεφ: Θα καταστρέψουμε τους Ουκρανούς αν εμπλέκονται στην επίθεση

Τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία - Μεντβέντεφ: Θα καταστρέψουμε τους Ουκρανούς αν εμπλέκονται στην επίθεση

«Απαντάμε στον θάνατο με θάνατο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας ενώ απείλησε και αξιωματούχους του Κιέβου

Mentventef
Την Ουκρανία απείλησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μετά τις επιθέσεις ενόπλων στο συναυλιακό κέντρο της Μόσχας με τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100 τραυματίες. 

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram, ο Ρώσος πρώην πρόεδρος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των επιθέσεων, προχώρησε σε μήνυμα με το οποίο δεσμεύτηκε για σκληρά αντίποινα, ενώ απείλησε ακόμη και με θάνατο.

Κλείσιμο
«Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο τον τρόμο των αντιποίνων» τόνισε και υποσχέθηκε να απαντήσει «στον θάνατο με θάνατο». 

«Εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου, όλοι τους πρέπει να διαλυθούν ανελέητα, συμπεριλαμβανομένων και των αξιωματούχων» σημείωσε δε.

Η Ουκρανία από την πλευρά της, δια μέσω του συμβούλου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο δεν εμπλέκεται στο αιματηρό επεισόδιο.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα», διαβεβαίωσε στο Telegram ο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή. «Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου» πρόσθεσε.

Για την Ουκρανία, «είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό και να θέσει τέλος στην εισβολή», είπε ο αξιωματούχος.

Η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, και η οποία πραγματοποιεί τακτικά εισβολές σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτήν την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

«Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες»  δήλωσε η οργάνωση καθιστώντας υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν» για την «προετοιμασία» αυτή της «αιματηρής πρόκλησης» και την «κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης».

Σε τοποθέτησή του ο Λευκός Οίκος, αφού καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες, μετέφερε το μήνυμα ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Η 25χρονη Μαρία μιλά για πρώτη φορά - «Μόνες τους έκλειναν ραντεβού από το Facebook, δεν φταίω»

25η Μαρτίου: Περισσότεροι από το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας θα φύγουν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Βρετανία: Το Μπάκιγχαμ ψάχνει επικοινωνιολόγo στη σκιά του σκανδάλου με την πειραγμένη φωτογραφία της Κέιτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης