Βραζιλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ - Σκότωναν 4 γυναίκες την ημέρα το 2023

Βραζιλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ - Σκότωναν 4 γυναίκες την ημέρα το 2023

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 1,6% σε σύγκριση με το 2022

favela
Η Βραζιλία κατέγραφε κατά μέσο όρο 4 δολοφονίες γυναικών την ημέρα το 2023, ήτοι 1.463 συνολικά, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Forum Brasileiro de Segurança Publica (FBSP) βάσει των καταχωρήσεων στα αστυνομικά μητρώα, αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 1,6% σε σύγκριση με το 2022.

Αυτά τα στοιχεία άρχισαν να συλλέγονται από το 2015, όταν ένας βραζιλιάνικος νόμος χαρακτήρισε τη δολοφονία γυναικών ως έναν φόνο «που προκλήθηκε από την ενδοοικογενειακή ή οικογενειακή βία λόγω της κατάστασης του γυναικείου φύλου».

Συνολικά, 10.655 γυναίκες έπεσαν θύματα αυτού του είδους εγκλημάτων από το 2015 έως το 2023, σε αυτήν τη χώρα των 203 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κλείσιμο
«Δεν μπορούμε να υποβαθμίσουμε τον θάνατο περισσότερων από 10.000 γυναικών που δολοφονήθηκαν σε διάστημα μίας δεκαετίας, επειδή είναι γυναίκες», δηλώνει η Σαμίρα Μπουένο, διευθύντρια του (FBSP), σε ένα δελτίο Τύπου.

«Αυτό το θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στους κόλπους της κοινωνίας των πολιτών, όμως αυτό δεν αρκεί για να μειωθεί ο αριθμός αυτών των εγκλημάτων που διαπράττονται καθημερινά στη Βραζιλία», υπογράμμισε η ίδια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που οπαδοί της Μακάμπι χτυπούν αλλοδαπό που τους πέταξε μπουκάλι στο Σύνταγμα

Βενζόλιο: Ποια είναι η καρκινογόνος ουσία που ανιχνεύθηκε σε διάσημα προϊόντα για την ακμή - Πόσο επικίνδυνη είναι

Θεσσαλονίκη: «Την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» - Καταδίκη για 26χρονο που εκβίαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης