Ιωσήφ Στάλιν: Ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα ζητάει να γίνει έρευνα για ενδεχόμενη ανάμιξη της Δύσης στο θάνατο του

Ιωσήφ Στάλιν: Ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα ζητάει να γίνει έρευνα για ενδεχόμενη ανάμιξη της Δύσης στο θάνατο του

Υποβλήθηκε αίτημα στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην FSB - Σήμερα είναι η 71η επέτειος του θανάτου του σοβιετικού ηγέτη

stalin_stature
Το κόμμα Κομμουνιστές της Ρωσίας ζήτησε από την υπηρεσία ασφαλείας FSB και κορυφαίους εισαγγελείς να ερευνήσουν για ενδεχόμενη ανάμιξη δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στο θάνατο του σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν το 1953, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Το κόμμα απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην FSB με αίτημα να ελέγξουν την πιθανή ανάμιξη δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στο θάνατο του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, σύμφωνα με το RIA.

«Πολλές μαρτυρίες από συγχρόνους του Στάλιν κάνουν λόγο για πιθανή δηλητηρίαση του ηγέτη των σοβιετικών εθνών από πράκτορες δυτικής επιρροής», δήλωσε ο Μαλίνκοβιτς σύμφωνα με το RIA.

Δεν έγινε αμέσως σαφές αν η FSB ή το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα απάντησε στο αίτημα του κόμματος.

Σήμερα είναι η 71η επέτειος του θανάτου του Στάλιν, ο οποίος ηγήθηκε της Σοβιετικής Ένωσης από το 1924 μέχρι την ημέρα που πέθανε. Η αιτία του θανάτου του ήταν αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο Στάλιν επέβλεψε την ταχεία εκβιομηχάνιση της Ρωσίας, αλλά στη διάρκεια της διακυβέρνησής του εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκκαθαρίσεις, στα στρατόπεδα εργασίας του Γκουλάγκ και από λιμούς.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάνει μια μετρημένη αποτίμηση του Στάλιν, εγκωμιάζοντας την ηγεσία του στον πόλεμο, αλλά καταδικάζοντας ως «ολοκληρωτική» την εσωτερική πολιτική του.

Το κόμμα Κομμουνιστές της Ρωσίας (CPCR) ιδρύθηκε το 2012. Ο κύριος αντίπαλός του στα αριστερά του ρωσικού πολιτικού φάσματος είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (CPRF), το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Μαλίνκοβιτς είπε στο RIA πως εκπρόσωποι του κόμματός του θα καταθέσουν σήμερα άνθη στην προτομή του Στάλιν στο Τείχος του Κρεμλίνου.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Οργή με τη φωτογραφία ασθενή που περιμένει να συνέλθει από μέθη σε καρέκλες νοσοκομείου - Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης

Νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη - Στα δικαστήρια πάει η Κουμουνδούρου τον Γεωργόπουλο

Το σπίτι που αγόρασε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήκε στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης