Γερμανία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο νοσοκομείο του Άαχεν - Συνελήφθη η 65χρονη γυναίκα

Γερμανία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο νοσοκομείο του Άαχεν - Συνελήφθη η 65χρονη γυναίκα

Η γυναίκα τραυματίστηκε κατά την σύλληψή της και μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο για νοσηλεία - Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί

MixCollage-05-Mar-2024-02-11-AM-7030
Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση γύρω από το νοσοκομείο Λουίζεν στο Άαχεν ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Μια 65χρονη, μπήκε στο νοσοκομείο λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας και λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό διαπιστώνοντας ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις γερμανικές αρχές.

Γύρω στις 23.00 το βράδυ ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 65χρονη που είχε οχυρωθεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσε ομήρους 15 άτομα.



Κλείσιμο


Όπως αναφέρει η αστυνομία, ένα ειδικό ρομπότ εισήλθε στο νοσοκομείο και έψαξε για ομήρους ή εκρηκτικά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα. 

Σύμφωνα με τις αρχές υποθέτουν ότι η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με αυτοκτονικές προθέσεις. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί η 65χρονη οχυρώθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο στο Άαχεν της Γερμανίας μετά από πληροφορίες πως μία ένοπλη γυναίκα φέρεται να κρατά περίπου 15 ομήρους.






Η 65χρονη φέρεται να μπήκε στο νοσοκομείο γύρω στις 17:00 με όπλο που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ψεύτικο, μια εμφανώς μεγάλη ζώνη και ένα άλλο, άγνωστο ακόμα, αντικείμενο και απειλούσε υπαλλήλους του φυσιοθεραπευτηρίου. Αφού ένας υπάλληλος κατάφερε να πάρει το όπλο από τη γυναίκα, λέγεται ότι οχυρώθηκε στο δωμάτιο ενός ασθενούς και στη συνέχεια άναψε ένα φωτιά σε ένα αντικείμενο και το πέταξε στο διάδρομο.

Στις 22:38 βγήκε από το δωμάτιο και προσπάθησε να κάψει ένα άλλο αντικείμενο στο διάδρομο. Υπήρξε η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, κρατούσε ένα ύποπτο αντικείμενο στο χέρι της και κινούνταν προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δεδομένου ότι η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε όταν οι αρχές την κάλεσαν να παραδοθεί, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα πυροβόλα όπλα τους για να τερματίσουν την επικίνδυνη κατάσταση.

Από τους πυροβολισμούς η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία την έδωσαν αμέσως περίθαλψη.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα μετά από έρευνα ειδικών από το LKA NRW, η ζώνη ήταν ομοίωμα.

aachen__3
aachen__2
aachen__1



Το νοσοκομείο έχει 378 κρεβάτια, ενώ εργάζονται περίπου 1.600 άτομα.






Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι συνομιλίες του σταθμάρχη με την αστυνομία μετά τη σύγκρουση δείχνουν την έλλειψη σχεδίου

Άργος: Εγώ γάλα έριξα, λέει ο 34χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του με σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη

Πορτογαλία: Η αστυνομία κατέσχεσε 1,3 τόνους κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένη σε κατεψυγμένα ψάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης