Λιζ Τρας: Φταίει το βαθύ κράτος που έχασα την πρωθυπουργία

Λιζ Τρας: Φταίει το βαθύ κράτος που έχασα την πρωθυπουργία

Αντιμετώπισα τεράστια αντίδραση του κατεστημένου, είπε σε συνάντηση Αμερικανών συντηρητικών η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας με τη θητεία των 44 ημερών

truss_2
Η Λιζ Τρας, η πρωθυπουργός των 44 ημερών στη Βρετανία, απέδωσε τη συντομότατη θητεία της στο «βαθύ κράτος», το οποίο υποστήριξε ότι τα έβαλε μαζί της και για αυτό αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη σε συνάντηση ακροδεξιών στο Μέριλαντ, τη μεγαλύτερη που διεξάγεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, η οποία στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρας επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό της σαν θύμα γραφειοκρατικών δυνάμεων, σημειώνει ο Guardian.

Η Τρας είχε δίπλα της στο πάνελ το Νάιτζελ Φάρατζ, τον πρώην ηγέτη του κόμματος του Brexit. Μπροστά τους είχαν και σημαιάκια της Ένωσης των Νοτίων Πολιτειών, μία από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις του αμερικανικού εμφυλίου. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Στιβ Μπάνον, ο ακροδεξιός συνεργάτης και φίλος του Τραμπ.

Κλείσιμο
«Το 2022 η Βρετανία δεν αναπτυσσόταν, το κράτος δεν ήταν αποτελεσματικό και έπρεπε να κάνουμε περισσότερα», είπε στην ομιλία της και πρόσθεσε: «Ήθελα να μειώσω τους φόρους, να μειώσω το ‘βαθύ κράτος’, να πάρω πίσω τον έλεγχο, όπως έλεγαν οι άνθρωποι στο δημοψήφισμα για το Brexit. Αυτό που αντιμετώπισα ήταν μια τεράστια αντίδραση του κατεστημένου και στην πραγματικότητα πολλά από αυτά προέρχονταν από το ίδιο το κράτος».

Αναφέρθηκε ονομαστικά σε θεσμούς, όπως το Γραφείο για τον Προσανατολισμό και την Τράπεζα της Αγγλίας, και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι - τους περιγράφω ως οικονομικό κατεστημένο - οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξει το status quo, επειδή τα πάνε καλά με αυτό. Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις προοπτικές του μέσου ανθρώπου στη Βρετανία και δεν ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα και δεν ήθελαν να τους αφαιρεθεί αυτή η εξουσία.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα εντάσσονται στη δημόσια διοίκηση άνθρωποι που είναι ουσιαστικά ακτιβιστές. Μπορεί να είναι τρανς ακτιβιστές, μπορεί να είναι περιβαλλοντικοί εξτρεμιστές, αλλά τώρα έχουν φωνή μέσα στη δημόσια διοίκηση με τρόπο που δεν νομίζω ότι ίσχυε πριν από 30 ή 40 χρόνια. Έτσι, έχουμε απλώς ένα εντελώς νέο πρόβλημα και, ειλικρινά, 100 πολιτικοί διορισμένοι δεν αγγίζουν καν τις πλευρές όσον αφορά την αντιμετώπισή τους».

Σε άρθρο που έγραψε για τον ιστότοπο του Fox News, η Τρας ισχυρίστηκε ότι «παράγοντες της Αριστεράς είναι ενεργοί μέσα στο ‘βαθύ κράτος’» και ότι «το είδα από πρώτο χέρι όταν σαμποτάρισαν τις προσπάθειές μου να μειώσω τους φόρους, να μειώσω το μέγεθος του κράτους και να αποκαταστήσω τη λογοδοσία».



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης