Βρετανία - Λιζ Τρας: Πιστεύω στην Βρετανία, γνωρίζω ότι έρχονται πιο λαμπρές ημέρες

Βρετανία - Λιζ Τρας: Πιστεύω στην Βρετανία, γνωρίζω ότι έρχονται πιο λαμπρές ημέρες

Η απερχόμενη πρωθυπουργός ευχήθηκε «κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας» στον διάδοχό της, Ρίσι Σούνακ

liz-tras-omilia-teleftea
Την τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας εκφώνησε το μεσημέρι της Τρίτης (25/10) η απερχόμενη ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, Λιζ Τρας, η οποία λίγο νωρίτερα προήδρευσε στο τελευταίο .της υπουργικό συμβούλιο.

BREAKING: Liz Truss makes her final speech outside Downing Street


H κυρία Τρας σημείωσε ότι «ηταν τεράστια τιμή να είμαι πρωθυπουργός της Βρετανίας» τονίζοντας ότι η κυβέρνησή της αποφασιστικά για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

«Παίρνουμε πίσω την ενεργειακή αυτονομία μας» υποστήριξε η Τρας η οποία σημείωσε ότι γλίτωσαμε αρκετές επιχειρήσεις από χρεοκοπία. Παράλληλα ζήτησε «να αξιοποιήσουμε τις ελευθερίες που μας δίνει το Brexit». «Αυτό σημαίνει να δώσουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες και να αποκαταστήσουμε την εξουσία των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό σημαίνει χαμηλότερους φόρους ώστε οι πολίτες να αποταμιεύουν τα χρήματα που βγάζουν» πρόσθεσε η κυρία Τρας.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε τη στήριξή της στην Ουκρανία και ευχήθηκε «κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας» στον Ρίσι Σούνακ. Ευχαρίστησε, επίσης, συγγενείς και φίλους καθώς και την ομάδα της στην Ντάουνινγκ Στριτ προσθέτοντας ότι προσμονεί να περνάει περισσότερο χρόνο στην εκλογική της περιφέρεια.

Κλείσιμο
«Πιστεύω στην Βρετανία και τον βρετανικό λαό γνωρίζω ότι έρχονται πιο λαμπρές ημέρες» κατέληξε η Λιζ Τρας.

Στο υπουργικό συμβούλιο που προηγήθηκε η Λιζ Τρας ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησής της για την υποστήριξή τους κάνοντας λόγο για σημαντικά επιτεύγματα που καταγράφηκαν στον σύντομο πολιτικό βίο της κυβέρνησης της.

Μετά την ομιλία τηςη Λιζ Τρας κατεύθυνθηκε προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή της στον βασιλιά Κάρολο Γ ο οποιος την έκανε δεκτή. 

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από μόλις επτά εβδομάδες πρωθυπουργίας, γεγονός που την έχει καταστήσει την πρωθυπουργό με την μικρότερη διάρκεια θητείας στην ιστορία της Βρετανίας. Αντικαταστάτης της Λιζ Τρας τόσο στην πρωθυπουργία όσο και στην ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών είναι ο Ρίσι Σούνακ ο οποίος αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να βρεθεί, επίσης, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ για την πρώτη του ομιλία ως νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «γδύνεται» ξανά στο Instagram - «Για αυτό φερόταν έτσι ο πατέρας σου» γράφουν οι χρήστες

Τη Δευτέρα απολογείται ο 28χρονος που ασελγούσε σε 4χρονο στο Αγρίνιο

«Έπεσε» το WhatsApp - Προβλήματα στην επικοινωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης