Με το μήκος 21 μέτρων ΚΑΑΝ που έχει άνοιγμα φτερών 14 μέτρων, η Τουρκία έγινε μια από τις λίγες χώρες που παρασκευάζουν μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, σημειώνει η Hurriyet.
Αναλυτές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του ΚΑΑΝ «είναι ανώτερα αυτών των F-35».
Όπως δήλωσε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Μπειτζίνγκ «θα χρειαστούν 10 χρόνια για τη μαζική παραγωγή του ΚΑΑΝ. Οταν, όμως, συμβεί αυτό η τουρκική πολεμική αεροπορία θα γίνει η πιο ισχυρή σετην περιοχή».
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35 με στόχο να προμηθευτεί 100 τέτοια μαχητικά από τις ΗΠΑ αλλά αποβλήθηκε το 2019 μετά αγορά S-400 από τη Ρωσία, κίνηση που δημιούργησε ανησυχίες σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Το Growthfund Investor Summit 2026, πραγματοποιείται στις 22 Ιουνίου φιλοδοξώντας να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στον νέο γεωοικονομικό χάρτη
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.