Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ - Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων

Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ - Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων

Το χρονικό της κόντρας που ξεκινά από το 2018

kanakis23
Τον Δεκέμβριο του 2018 ανακοινώνεται η έναρξη των δύο εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» στον ΣΚΑΪ μετά από συμβόλαιο το οποίο κανονικά θα έληγε τον Ιούνιο του 2020 μεταξύ του σταθμού και του Αντώνη Κανάκη. Η late night ζώνη κάθε Δευτέρα και Τρίτη ανήκει στον Αντώνη Κανάκη και ο ίδιος με την ομάδα του επιστρέφουν ορεξάτοι, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση από τον ΑΝΤ1, και καταφέρνουν να κάνουν και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Μετά την παύση του καλοκαιριού η πρεμιέρα ορίζεται άτυπα για τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, όπως συνήθιζε πάντα να κάνει η συγκεκριμένη ομάδα. Το γεγονός ότι ο Αντώνης Κανάκης περίμενε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, δίνει μία μικρή αναβολή, η οποία διαρκώς ανανεώνεται και αρχίζει πάλι να δημιουργείται «σούσουρο» για το τι πραγματικά συμβαίνει. Αρχικά και οι δύο πλευρές διαψεύδουν όλους όσοι κάνουν λόγο για προβλήματα και διαφωνίες και μάλιστα αυτούς οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο Αντώνης Κανάκης δεν θα δεχτεί να συνυπάρξουν οι εκπομπές του με ένα ριάλιτι όπως το «Big Brother».

Μία ακόμη αναβολή καταγράφεται. Ο Ιανουάριος αν και θεωρείτο ο μήνας της πρεμιέρας δεν θα είναι τελικά, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τον Φεβρουάριο. Και ξαφνικά, τα μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, στην επίσημη σελίδα τους στα κοινωνικά δίκτυα οι «Ράδιο Αρβύλα» ανακοινώνουν την απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ΣΚΑΪ.

Το κείμενο που δημοσίευσαν αναφέρει τα εξής: «Όλον αυτόν τον καιρό, μας έχετε βομβαρδίσει με μηνύματα για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές μας και ειλικρινά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για την ώρα, επιλέγουμε να μην εισέλθουμε σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε μόνο εάν το κρίνουμε απαραίτητο. Ένα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε στην παρούσα φάση: πως τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση.
Κλείσιμο
Τα όσα δε, έχουν γραφτεί από ένα μέρος του τύπου το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει οι εκπομπές μας, τα παρακολουθούμε τόσο καιρό σιωπηλοί, αφού κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας, αλλά προφανώς περιορίστηκαν στην όποια πληροφόρηση είχαν από την πλευρά του ΣΚΑΪ. Ενημερώνουμε πλέον πως όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τα στελέχη του ΣΚΑΪ ενημερώνονται κι εκείνοι για την διακοπή της συνεργασίας και έκπληκτοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η απάντηση που δίνουν σε όλα όσα συνέβησαν είναι πως «Ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΚΑΪ. Ο σταθμός από την πρώτη ως και την τελευταία ημέρα ήταν τυπικός στις συμβατικές υποχρεώσεις του, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν τις τήρησε. Μετά από συνεχείς αναβολές και παράλογες απαιτήσεις ήλθε αυτή η ανακοίνωση από την πλευρά του για να οριστικοποιήσει την διακοπή της συνεργασίας του ΣΚΑΪ με την ομάδα του».
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του σταθμού, το τελευταίο διάστημα υπήρχε συχνή αλληλογραφία μέσω e mail με τον παρουσιαστή προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα και να επιστρέψουν οι εκπομπές του στο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με στελέχη του καναλιού, ο Αντώνης Κανάκης ζήτησε συγκεκριμένο lead in και έθεσε και κάποιες άλλες προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει η πρεμιέρα του, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο το κανάλι. Αυτοί μάλλον ήταν και οι λόγοι που οδήγησαν στη ρήξη.

Από την πλευρά του, ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του για όλα όσα τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και αυτή την σκληρή ανακοίνωση εναντίον του ΣΚΑΪ. Στην επικοινωνία του με λίγους έμπιστους φίλους και συνεργάτες απέφυγε να αναλύσει τα αίτια και περιορίστηκε στο να εκφράσει τα αρνητικά του συναισθήματα και την απογοήτευσή του. Στη συνέχεια προσέφυγε στην Δικαιοσύνη…

Σκληρές ανακοινώσεις έξι χρόνια μετά

Όλα ξανάρχισαν από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης από τον ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, τον Ιανουάριο του 2020. Ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία του προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να τους καταβληθεί αποζημίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον κ.Κανάκη, προσωπικά.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρείας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο κ.Κανάκης, όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο. Παράλληλα, το δικαστήριο αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα για τον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους που κατέβαλε για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία να καταβάλλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες ο Αντώνης Κανάκης μέσα από την εκπομπή του έκανε αναφορά στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε: «Έχουμε κατ’ αρχάς αυτόν που ενοχλείται από τη σάτιρα, καλός μαθητής του Γκέμπελς, ξέρει τι θα κάνει αυτός, διαστρεβλώνει όλη την αλήθεια. Το βαφτίζουν αυθαίρετα "παρακίνηση βίας", ενώ κανένας άλλος από εμάς δεν έχει κάνει αυτόν τον παραλληλισμό και μετά ταΐζουν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα στους δικούς τους στα ΜΜΕ. Και το παίρνουν μετά οι δημοσιογράφοι και έχουμε τα "έπρεπε να παρακινήσει σε βία;". Τα "άσε μας κουκλίτσα μου" εδώ κολλάνε. Επειδή σου το είπε ο Πορτοσάλτε; Βήμα 2ο: αυτά μετά κάνουν τη δουλειά, αρχίζουν λοιπόν αυτές οι ερωτήσεις, γίνεται συζήτηση. Και προσέξτε, οι δημοσιογράφοι που θα έπρεπε να είχαν τεράστια ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας του λόγου, στις υπόλοιπες χώρες παλεύουν και χάνουν τη ζωή τους για την ελευθερία του λόγου. Και φυσικά δεν μιλάμε για όλους τους δημοσιογράφους. Είναι μία αυτονόητη διευκρίνιση, που είναι καλό όμως να την κάνουμε.

Και τρίτο στάδιο, βέβαια, η Δικαιοσύνη, πρέπει να τα απαγορεύσουμε αυτά τα πράγματα, πρέπει να τιμωρηθούν. Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται».

Η αναφορά του παρουσιαστή στην Δικαιοσύνη και τον ΣΚΑΪ ενοχλεί σφόδρα τα στελέχη του σταθμού του Φαλήρου, τα οποία απάντησαν σήμερα με μία σκληρή ανακοίνωση «Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά «την λειτουργία της δικαιοσύνης», τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας».
Η απάντηση Κανάκη και συνολικά των «Ράδιο Αρβύλα» έφτασε λίγες ώρες μετά…

«𝚨𝚼𝚻𝚶𝚰 𝚷𝚶𝚼 𝚬𝚴𝚶𝚾𝚲𝚶𝚼𝚴𝚻𝚨𝚰 𝚷𝚬𝚸𝚰𝚺𝚺𝚶𝚻𝚬𝚸𝚶 𝚨𝚷𝚶 𝚻𝚮 𝚺𝚨𝚻𝚰𝚸𝚨, 𝚬𝚰𝚴𝚨𝚰 𝚨𝚼𝚻𝚶𝚰 𝚷𝚶𝚼 𝚬𝚰𝚴𝚨𝚰 𝚬𝚴𝚶𝚾𝚶𝚰 𝚪𝚰𝚨 𝚶𝚺𝚨 𝚮 𝚺𝚨𝚻𝚰𝚸𝚨 𝚻𝚶𝚼𝚺...

Posted by Radio Arvila on Tuesday, February 20, 2024


«Σήμερα, ο ΣΚΑΪ έκρινε ότι έπρεπε να βγάλει «απαντητική» ανακοίνωση για όλα όσα εχθές ειπώθηκαν στο Ράδιο Αρβύλα σχετικά με το σατιρικό τραγούδι του Πάνου Βλάχου.

Τον ευχαριστούμε, αφού η ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε με εντυπωσιακή ακρίβεια όλα τα λεγόμενά μας:

-Δεν απάντησαν τίποτα επί της ουσίας, ούτε για την ελευθερία του λόγου, ούτε για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που έχουν προδώσει τις πλέον βασικές δημοσιογραφικές αρχές, ούτε για την προπαγάνδα και πως έντεχνα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ούτε για την χρήση της διαστρέβλωσης και της δικαστικής απειλής ως μέσο ελέγχου των αντίθετων απόψεων.

-Δεν διατυπώθηκε σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής τους ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ανεξάρτητα πρέπει να λειτουργεί.

-Και τέλος, ακολουθώντας τις προπαγανδιστικές μεθόδους, στις οποίες είναι ομολογουμένως εξπέρ, μετακίνησαν αυθαίρετα το θέμα σε κάτι εντελώς μα εντελώς άσχετο και συγκεκριμένα στη δικαστική διαμάχη της εταιρίας μας με τον ΣΚΑΪ η οποία πρωτόδικα και μόνο, μέχρι στιγμής, κρίθηκε υπέρ τους.

Παράλληλα βέβαια, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, «πετώντας» ποσά που δήθεν διεκδικούμε παρότι δεν τα δουλέψαμε, ενώ η αλήθεια είναι ότι η απαίτησή μας αφορά κόστη παραγωγής και ζημίες που η παράνομη κατά την άποψή μας καταγγελία των τότε συμβάσεών μας από πλευράς τους, προξένησε στην εταιρία μας.

Και μάλιστα (εδώ ξεκαρδιζόμαστε), χρησιμοποιούν στην ανακοίνωσή τους και τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και για τους οποίους ως γνωστόν, ο ΣΚΑΪ νοιάζεται ιδιαιτέρως.

Η πεμπτουσία του λαϊκισμού.

Οπότε και πάλι ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και σας παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη.

Ράδιο Αρβύλα».

Προσεχώς περισσότερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΚΑΪ ετοιμάζεται να δώσει στην δημοσιότητα και νέα ανακοίνωση..

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 120 τρακτέρ «όργωσαν» το Σύνταγμα - Φεύγουν στις 11 οι αγρότες

Άστατος σήμερα ο καιρός, με 20αρια το Σαββατοκύριακο

Ο Τραμπ παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Ναβάλνι: Είναι μια μορφή κομμουνισμού ή φασισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης