Μινεσότα: Δύο αστυνομικοί και ένας νοσηλευτής σκοτώθηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σπίτι - Δείτε βίντεο

Μινεσότα: Δύο αστυνομικοί και ένας νοσηλευτής σκοτώθηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σπίτι - Δείτε βίντεο

Νεκρός και ο δράστης - Οι διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο συνεχίστηκαν για τέσσερις ώρες πριν εισέλθει στο σπίτι ομάδα SWAT

MixCollage-19-Feb-2024-03-28-AM-3630
Δύο αστυνομικοί και ένας νοσηλευτής πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και ένας τρίτος αστυνομικός τραυματίστηκε σε σπίτι στα προάστια της Μινεάπολης στην Μινεσότα των ΗΠΑ, ενώ ανταποκρίνονταν σε κλήση που αφορούσε ένοπλο άνδρα που είχε οχυρωθεί στο σπίτι με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών. Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε επίσης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι αστυνομικοί Πολ Έλμστραντ και Μάθιου Ρουτζ, και οι δύο 27 ετών μαζί με τον 40χρονο παραϊατρικό και πυροσβέστη Άνταμ Φίνσεθ, δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σώσουν μια οικογένεια, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.



Κλείσιμο
Ένας άλλος αστυνομικός, ο αρχιφύλακας Άνταμ Μέντλικοτ, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με τραύματα που πιστεύεται ότι δεν απειλούν τη ζωή του.



Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε μια γειτονιά στο Μπέρνσβιλ της Μινεσότα, η οποία ήταν περικυκλωμένη από περιπολικά που κράτησαν τον Τύπο και το κοινό μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Οι αξιωματούχοι της πόλης ανέφεραν σε δελτίο τύπου ότι ξεκίνησε ως αναφορά για οικογενειακή υπόθεση.

Η Ένωση Αστυνομικών και Ειρηνευτικών Αξιωματικών της Μινεσότα ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο συνεχίστηκαν για τέσσερις ώρες πριν εισέλθει στο σπίτι ομάδα SWAT. Επτά παιδιά ηλικίας 2-15 ετών βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, αλλά η οικογένεια μπόρεσε να φύγει από το σπίτι με ασφάλεια. Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς πέθανε ο ύποπτος δεν ανακοινώθηκαν αμέσως.



Καθ' όλη τη διάρκεια της Κυριακής, εκατοντάδες αστυνομικοί έμειναν σε αγρυπνία έξω από το «Hennepin Healthcare» στη Μινεάπολη, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί των θυμάτων.



«Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένες τη γενναιότητα και τις θυσίες που κάνουν κάθε μέρα οι αστυνομικοί μας και αυτοί που ανταποκρίνονται πρώτοι σε ένα περιστατικό», δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς.



«Η καρδιά μου είναι με αυτές τις οικογένειες που θρηνούν — η Πολιτεία της Μινεσότα είναι έτοιμη να τις υποστηρίξει με όποιον τρόπο μπορούμε», ανέφερε ο κυβερνήτης, ο οποίος διέταξε να κυματίσουν οι σημαίες μεσίστιες τη Δευτέρα.




Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στα Τρίκαλα: 46χρονος αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο τον πατέρα του

Άφαντα τα παιδιά και η μάνα των παλαιοχριστιανών, φυγαδεύτηκαν πριν την έφοδο της ΕΛΑΣ - Αγωνία για τον εντοπισμό τους

Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους οι Γεραπετρίτης και Φιντάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης