Γερμανία: Για υπόθεση ξεχωριστή από αυτή της Μαντλίν δικαζόταν σήμερα ο βασικός ύποπτος - Διακόπηκε μετά από 10 λεπτά

Γερμανία: Για υπόθεση ξεχωριστή από αυτή της Μαντλίν δικαζόταν σήμερα ο βασικός ύποπτος - Διακόπηκε μετά από 10 λεπτά

Ο συνήγορος του Κρίστιαν Μπρίκνερ ζήτησε την απομάκρυνση μιας εκ των δικαστών, λόγω αναρτήσεων μίσους κατά του Μπολσονάρου - Ο 47χρονος εμφανίστηκε σήμερα γα πρώτη φορά δημόσια μετά το 2000, όταν συνδέθηκε για πρώτη φορά με την υπόθεση της Μαντλίν

Brikner_-Mantlin
Η δίκη του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μάντι ΜακΚαν, η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας για σεξουαλικά εγκλήματα που δεν συνδέονται με αυτή την υπόθεση, διακόπηκε περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξή της, αφότου ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου Γερμανού Κριστιάν Μπρίκνερ, επικαλέστηκε αναρτήσεις μιας εκ των δικαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να είναι προκατειλημμένη.

Ο Μπρίκνερ κρατείται για άλλες κατηγορίες και δικάζεται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό που διαπράχθηκε μεταξύ του 2000 και 2017 στην Πορτογαλία.



Κλείσιμο
Το δικαστήριο μετέθεσε τη δίκη κατά μια εβδομάδα για να αποφανθεί αν η εν λόγω λαϊκή δικαστής θα πρέπει να απομακρυνθεί σχετικά με αναρτήσεις της στο Twitter στις οποίες φέρεται να καλεί για τη δολοφονία του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου και ενός κακοποιητή ζώων.

dikastis_brikner


«Μια τέτοια λαϊκή δικαστής δεν έχει καμία θέση σε μια δίκαιη ποινική δίκη», είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπρίκνερ, ο Φρίντριχ Φίλσερ, έξω από το δικαστήριο.

Τα γερμανικά μέσα μετέδωσαν επίσης ότι οι δικηγόροι επικαλέστηκαν την εργασία της λαϊκής δικαστού ως παιδοψυχολόγου ως πιθανή πηγή μεροληψίας σε μια περίπτωση όπως αυτή που περιλαμβάνει τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών παιδιών.



Αυτή η δίκη ωστόσο αναμένεται ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή από τότε που του απαγγέλθηκε κατηγορία για την «υπόθεση Μάντι», τον Ιούνιο του 2020, αυτός ο άνδρας δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον δικαστηρίου.

Κατά την έναρξη της δίκης το πρωί ο Μπρίκνερ εμφανίστηκε στο δικαστήριο ήρεμος ντυμένος με ένα μωβ πουκάμισο και ένα γκρι σακάκι.



Τις ημέρες που προηγήθηκαν της ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισής του είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του σκόπευε να παραμείνει σιωπηλός.

Ο χαρακτηρισμός του, το 2020, ως κυρίου υπόπτου για την εξαφάνιση της Μάντλιν Μακάν, γνωστής ως Μάντι, ήταν μια σημαντική στιγμή αυτής της έρευνας με διεθνείς προεκτάσεις, όπου υπήρξαν πολλές ανατροπές, ψευδείς ενδείξεις και υποθέσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τι λες βρε αχάριστο μαλ... που όλη η Ελλάδα σε αγκάλιασε;» - Επίθεση Αφροδίτης Μάνου σε Γιώργο Καπουτζιδη

Αν μπορούσα θα έφτιαχνα ένα κόμμα από απογοήτευση, λέει ο Κούγιας για τον γάμο ομοφύλων

Χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια στη διάσκεψη του Μονάχου: Είμαι υπερήφανος για το νομοσχέδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης