Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ειδικές δυνάμεις του επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Νάσερ της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ειδικές δυνάμεις του επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Νάσερ της Λωρίδας της Γάζας

Λέει ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» ότι σοροί ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς μπορεί να βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του

nasser
Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στο Νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι σοροί ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ μπορεί να βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του.






«Διεξάγουμε επιχειρήσεις διάσωσης ακριβείας --όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν-- εκεί όπου οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι μπορεί να κρατούν τις σορούς ομήρων», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κλείσιμο


Οι υγειονομικές αρχές στον υπό τη διοίκηση της Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα δήλωσαν ότι το Ισραήλ έβγαλε δια της βίας έξω εκτοπισμένους ανθρώπους και οικογένειες του ιατρικού προσωπικού που είχαν καταφύγει στο Νοσοκομείο Νάσερ.



Το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι το Νοσοκομείο Νάσερ πολιορκείτο από ισραηλινές δυνάμεις και ότι υπάρχουν ισχυρισμοί για πυρά ελεύθερων σκοπευτών στις εγκαταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές γιατρών, ασθενών και χιλιάδων εκτοπισμένων ανθρώπων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που έλαβαν εντολή από το Ισραήλ να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο αντιμετωπίζουν την αδύνατη επιλογή να παραμείνουν "και να γίνουν πιθανός στόχος" ή να φύγουν "σε ένα αποκαλυπτικό τοπίο" βομβαρδισμών.

Οι μάχες στο νοσοκομείο σημειώνονται καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στον πόλεμό του στη Γάζα, αφού ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει με την επίθεσή του στη Ράφα, το τελευταίο σχετικά ασφαλές μέρος για τους αμάχους στον θύλακα.



Ειδήσεις σήμερα:

Μηνύσεις για τις καταγγελίες και τη φωτογραφία με τα φρουτάκια προανήγγειλε ο Πολυχρονόπουλος - «Δεν είμαι άγιος», είπε

«Δεν δίστασα, απλώς το έκανα» λέει ο πολίτης που ακινητοποίησε τον ένοπλο στην αιματοβαμμένη παρέλαση στο Κάνσας

«Είπε ναι»: Ο Αυστραλός πρωθυπουργός έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης