Γάζα - Washington Post: Ειρηνευτικό σχέδιο που θα προβλέπει ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, θα παρουσιάσουν ΗΠΑ και Άραβες

Γάζα - Washington Post: Ειρηνευτικό σχέδιο που θα προβλέπει ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, θα παρουσιάσουν ΗΠΑ και Άραβες

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την εφημερίδα

Gaza_Kids1
Ενα μακροπρόθεσμο ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, θα παρουσιάσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τις αραβικές χώρες, σύμφωνα με την Washington Post.

Η επιθυμία των διαμεσολαβητών να παρουσιαστεί το σχέδιο μέσα στο προσεχές διάστημα σχετίζεται με τις προσπάθειες να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Αμερικανικές και αραβικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με το περίγραμμα, θα κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα παρουσιαστεί δημόσια το ειρηνευτικό σχέδιο και θα γίνουν τα πρώτα βήματα για την εφαρμογή του, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης προσωρινής παλαιστινιακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πηγές, οι εμπνευστές της κίνησης ελπίζουν ότι η συμφωνία για τους ομήρους θα επιτευχθεί πριν από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανιού, στις 10 Μαρτίου.

Ισραηλινή πηγή τόνισε πως το Ισραήλ έχει γνώστη των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα πρώτα ραβασάκια για φορολογούμενους με έσοδα κάτω από €10.000 και έξοδα έως €300.000 - Πώς τους έπιασαν

Η πρώτη κοινή ανακοίνωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση για το φονικό στη Γλυφάδα: Σεβαστείτε το πένθος μας

Μητέρα η νεκρή από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση στο Κάνσας, 9 παιδιά στους τραυματίες - Δραματικά βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης