Η Ινταλγκό παρακαλά τους Παριζιάνους να μείνουν στην πόλη για τους Αγώνες - «Θα ζήσουμε κάτι απίστευτο»

Η Ινταλγκό παρακαλά τους Παριζιάνους να μείνουν στην πόλη για τους Αγώνες - «Θα ζήσουμε κάτι απίστευτο»

Η δήμαρχος Παρισιού προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες της ότι δεν θα αλλάξει η καθημερινότητά τους παρά τα δεκάδες μέτρα που θα αλλάξουν -έστω και προσωρινά- την εικόνα της πόλης

anne_hidalgo_202402
Έκκληση απηύθυνε στους Παριζιάνους η σοσιαλίστρια δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, ζητώντας από τους συμπολίτες της να μην φύγουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χθες, Κυριακή, η Αν Ινταλγκό ήταν παρούσα στα εγκαίνια της «Adidas Arena», μιας αίθουσας μπάσκετ που βρίσκεται στο Porte de la Chapelle, το νέο «σπίτι» του μπάσκετ που θα χρησιμοποιηθεί για τα ολυμπιακά αγωνίσματα μπάντμιντον και γυμναστικής στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πολλοί ήταν αυτοί που την καλωσόρισαν, άλλοι όμως άρχισαν να την χλευάζουν διαδηλώνοντας έξω από την αίθουσα. Επρόκειτο για μετανάστες που δεν είχαν τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής:

«Όχι χαρτιά, όχι Ολυμπιακοί»

Απευθυνόμενη στους 7.000 θεατές που ήταν παρόντες στην «Adidas Αrena», η Ινταλγκό έσπευσε να τους καθησυχάσει για τις συνέπειες που θα έχει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην καθημερινότητά τους από τις 26 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου .

Κλείσιμο
Με το μικρόφωνο στα χέρια, η δήμαρχος του Παρισιού προέτρεψε τους συμπολίτες τους να μην εγκαταλείψουν την «πόλη του φωτός» και να παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων.

«Θα ζήσουμε αυτή την απολύτως εξαιρετική στιγμή. Το να φιλοξενούνται αυτοί οι Αγώνες εδώ, οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί στο Παρίσι, μάς δίνει μεγάλη ενέργεια». Το Παρίσι θα είναι όμορφο, μην φύγετε αυτό το καλοκαίρι. Μην φύγετε, αυτό θα ήταν βλακεία! Μείνετε, θα είναι πράγματι απίστευτο αυτό που θα ζήσετε», έσπευσε να επισημάνει η Ινταλγκό.

"Ne partez pas, ça serait une connerie!": Anne Hidalgo exhorte les Parisiens à rester pendant les JO


Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα Le Figaro, οι πολυάριθμες απαγορεύσεις κυκλοφορίας που θα τεθούν σε ισχύ κατά την διάρκεια των Αγώνων, τρομάζουν ορισμένους Παριζιάνους.

Για παράδειγμα, το κλείσιμο του Σηκουάνα μία εβδομάδα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην καρδιά της πρωτεύουσας, οι δρόμοι που θα μετατραπούν σε ολυμπιακές διαδρομές προτεραιότητας στις οποίες θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο όσοι είναι διαπιστευμένοι από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο φόβος ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι γεμάτα, είναι ορισμένα από τα θέματα που προκαλούν ερωτήματα στους Παριζιάνους.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολλοί Παριζιάνοι έσπευσαν να προαναγγείλουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα εγκαταλείψουν την «πόλη του φωτός» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.




Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Νέα μαρτυρία για το φονικό στη ναυτιλιακή - Ο Αιγύπτιος πυροβόλησε πισώπλατα τον καπετάνιο

Γεωργιάδης για Πάνο Βλάχο: Δεν πάω στη δικαιοσύνη για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»

Σκότωσε την εφοπλίστρια Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής και έναν καπετάνιο ο Αιγύπτιος δράστης στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης